15. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Americký spevák Nick Jonas si zahrá v seriáli Hawaii 5.0 (2010). Dvadsaťročný člen formácie Jonas Brothers stvárni počítačového hackera v niektorej z epizód štvrtej série. Výkonný producent a tvorca seriálu Peter Lenkov sa podľa vlastných slov na spoluprácu veľmi teší. "Nič iné nemôže urobiť z tejto šou väčšiu zábavu, ako hosťovanie známeho a talentovaného herca," povedal.
Okrem Jonasa sa v štvrtej sezóne, ktorá by mala mať v USA premiéru 27. septembra, objavia aj Henry Ian Cusick, Chi McBride, Jorge Garcia a Carol Burnett.
Nick Jonas sa preslávil práve účinkovaním v spomínanom súrodeneckom zoskupení Jonas Brothers. Objavil sa aj v seriáli Jonas (2009 - 2010) či v snímkach ako napríklad Camp Rock (2008), Camp Rock 2: Veľký koncert (2010).
Informácie pochádzajú z webových stránok www.digitalspy.co.uk.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Redaktor českého časopisu Reflex Jiří X. Doležal a jeho kolega Jaroslav Plesl čelia od utorka obvineniu zo šírenia toxikománie. V prípade odsúdenia im za publikovanie drogovej anekdoty hrozí trest jeden až päť rokov väzenia, informoval  český spravodajský portál iDNES.cz.
Prípad sa týka čísla magazínu vydaného 21. marca tohto roka. Doležal v ňom podľa polície propaguje rozostretú fotografiu, ku ktorej "zaostreniu" má čitateľom údajne pomôcť vyfajčenie marihuany. "4D fotografia: pre lepšiu čitateľnosť vyfajčite gram marihuany," písalo sa v týždenníku.
Súčasťou obalu daného čísla bol aj darček v podobe cigaretových papierikov a reklamných filtrov, na ktoré upozorňoval nápis na prednej strane. "Ten avizoval, že tieto predmety majú čitateľom poslúžiť na výrobu takzvaného jointu, teda cigarety obsahujúcej marihuanu," spresnil pražský policajný hovorca Tomáš Hulan.
Kriminalisti si preto dali vypracovať znalecký posudok, ktorého záver nakoniec potvrdil podozrenie z trestného činu. "Týmto zamýšľali vyvolať u iných osôb rozhodnutie alebo náladu vedúcu k zneužívaniu návykových látok iných než alkohol - toto spáchali tlačou," uvádza sa v policajnom uznesení, ktoré časopis Reflex zverejnil na svojom webe.
Stíhanie obvinených prebieha na slobode. "Srdečne ďakujem orgánom činným v trestnom konaní, že zo mňa zase urobili disidenta," napísal Doležal na Facebooku. Novinár spoločne s ďalším obvineným Jaroslavom Pleslom, vtedajším zástupcom šéfredaktora Reflexu a súčasným zástupcom šéfredaktora magazínu Týden, pokladajú celú kauzu za mimoriadne citlivú.
Doležal sa domnieva, že väzenie im reálne hrozí. Obvinenie považuje za absurdné, podľa neho ide o pokus upevniť policajný štát v Českej republike. "Vôbec nejde o môj článok," povedal pre iDNES.cz redaktor.
"Marihuana je menej rizikovou náhradou ópia. Zdravý životný štýl páchne hlúposťou. Nech žije Herer!" vyhlásil Doležal a parodoval tým lístok, ktorý hrá hlavnú úlohu v románe Žart od česko-francúzskeho spisovateľa Milana Kunderu. "Tam človeka zatvorili, lebo napísal vtip o Trockom (sovietskom revolucionárovi), a mne teraz hrozí, že budem zatvorený za to, že som napísal vtip o marihuane," vysvetlil Doležal. Jack Herer, ktorého redaktor vzýva, bol pritom svetoznámy americký aktivista bojujúci za legalizáciu marihuany.

Copyright © TASR 2013