23. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Fotograf Daniel Ramos, ktorý sa 19. júla na letisku v Los Angeles dostal do potýčky s Kanyem Westom, sa rozhodol podať na rappera žalobu za napadnutie, ublíženie na zdraví a porušovanie občianskych práv. Uviedol to na tlačovej konferencii, kde ho sprevádzala jeho právnička Gloria Allred. Tá okrem toho požiadala súd o vydanie zákazu približovania sa.
K incidentu došlo, keď West na letisku prechádzal cez skupinu fotografov, keď sa zrazu obrátil na jedného z nich a povedal: "Vy sa ma snažíte dostať do problémov, aby som na vás vybehol a musel vám potom zaplatiť 250-tisíc dolárov". Následne sa dostal do potýčky s Ramosom, ktorého museli potom ošetriť v nemocnici. Z celého incidentu vzniklo aj video, no losangeleský okresný prokurátor napriek tomu rozhodol, že rappera neobviní z napadnutia a pokusu o krádež fotoaparátu. Ramos na tlačovej konferencii uviedol, že West mu spôsobil zranenie nohy, pre ktoré musel chodiť dva týždne o barlách a v súčasnosti používa paličku. "Iba som sa snažil vykonávať svoju prácu. Nechcem, aby sa aj niekomu inému stalo to, čo sa stalo mne," vysvetlil dôvod, prečo sa rozhodol rappera zažalovať.
Tridsaťšesťročný Kanye West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Neskôr produkoval skladby pre interpretov Jermaine Dupri, Foxy Brown alebo Goodie Mobb. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od rappera Jay Z. Svoj debutový štúdiový album The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010) a Yeezus (2013). So spomínaným Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger, Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights. West, ktorý vedie vlastné vydavateľstvo G.O.O.D. Music, má na konte aj tri Brit Awards a sedem BET Awards.
Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.


Americký herec Sylvester Stallone si nezopakuje rolu Johna Ramba v novom seriáli venovanom tomuto kultovému akčnému hrdinovi. "Hoci produkčné spoločnosti Entertainment One a Nu Image pracujú na televíznom seriáli založenom na Rambovi, Sylvester Stallone sa určite nevráti do tejto ikonickej úlohy," povedal pre magazín The Hollywood Reporter hercov hovorca. Zároveň však nevylúčil iný druh spolupráce na projekte.
Stallone sa po prvý raz objavil v úlohe bojovníka Johna Ramba v roku 1982. Následne vznikli snímky Rambo II (1985) a Rambo III (1988), pričom prvá z nich bola nominovaná aj na Oscara za špeciálne efekty. Stallone po dvadsiatich rokoch oživil sériu filmov snímkou Rambo: Do pekla a naspäť (2008), ktorú sám režíroval. Herec, ktorý je okrem Ramba známy aj ako predstaviteľ kultového boxera Rockyho, momentálne nakrúca tretiu časť akčnej série The Expendables (2010, 2012). Predstavia sa v nej aj Arnold Swarzenegger, Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Terry Crews či Randy Couture.
Informácie pochádzajú z webstránky www.hollywoodreporter.com.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.


Mladú indickú fotoreportérku hromadne znásilnili v meste Bombaj, oznámila dnes indická polícia.
Dvadsaťdvaročná žena a jej kolega vo večerných hodinách robili fotografie. Prišli k nej dvaja muži a pýtali sa, či má na fotenie povolenie. Potom sa ku skupine pridal ďalší muž a fotografku hromadne znásilnili. Jej kolegu zviazali a zbili, píše agentúra DPA.
K útoku došlo v opustenej textilnej továrni v Dolnom Pareli, bývalej priemyselnej oblasti, ktorá je teraz jednou z najrýchlejšie rastúcich luxusných štvrtí Bombaja. Pozostáva z obytných a obchodných domov a barov. Fotografka si v tejto štvrti spolu so svojím kolegom plnila pracovné zadanie.
Sexuálny útok vyvolal rozhorčenie na sociálnych sieťach. Veľa používateľov bolo šokovaných, že sa udalosť odohrala práve v Bombaji, ktorý je považovaný za najbezpečnejšie mesto pre ženy v Indii.
Udalosť evokuje podobný útok z decembra 2012, keď skupina mužov znásilnila študentku v autobuse. Vyvolalo to celoštátne protesty a revíziu zákona o znásilnení, pripomína agentúra Reuters.
Fotografku prijali do nemocnice v južnej časti mesta. Podľa lekárov je jej stav stabilizovaný
"Zatiaľ nebol nikto zatknutý," povedal strážnik z policajnej stanice, ktorá má prípad na starosti. Polícia zverejnila identikity, nákresy páchateľov podľa popisu obetí.

Copyright © TASR 2013