3. 8. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Losangeleský prokurátor sa rozhodol neobviniť kanadského speváka Justina Biebera, ktorého nemenovaný fotograf obvinil, že doňho vrazil autom a následne z miesta činu ušiel. K incidentu došlo 17. júna krátko pred polnocou pred jedným z losangeleských klubov, odkiaľ 19-ročný spevák odchádzal na svojom bielom Ferrari, pričom v aute spolu s ním bol aj jeho kamarát, rapper Lil Twist. Pred klubom čakalo na Biebera množstvo paparazzov, ktorým mal spevák pri odchode gestom naznačiť, aby sa uhli. Keď vychádzal s autom preč, tak jedného z fotografov pritlačil medzi svoje Ferrari a iné odparkované auto. Polícia pôvodne prípad uzavrela s tým, že neexistuje dostatok dôkazov, že Bieber vedel o tom, že niekoho zranil. Následne však prípad znova otvorila a posunula ho prokuratúre. Tá však došla k rovnakému záveru, a spevákovi preto nehrozí žiadne obvinenie.
Devätnásťročný Justin Bieber je rodákom z kanadského Londonu. Na svojom konte má EP nahrávku My World (2009), štúdiovku My World 2.0 (2010), vianočný album Under The Mistletoe (2011) a naposledy štúdiovú nahrávku Believe (2012). Na tej je dovedna trinásť skladieb vrátane singlov Boyfriend, As Long As You Love Me, Beauty And A Beat, Right Here, All Around The World a Take You. Bieber, ktorého zrejme najväčším hitom je skladba Baby, stihol počas svojej kariéry získať okrem iného jednu Brit Award, štyri Juno Awards, sedem American Music Awards a dve nominácie na Grammy.



Talianskeho expremiéra Silvia Berlusconiho nahneval štvrtkový verdikt Najvyššieho súdu, ktorý pre mediálneho magnáta potvrdil ročný trest väzenia. Niekdajší šéf talianskej vlády na rozsudok reagoval prostredníctvom deväťminútovej videonahrávky. Zjavne rozčúlený na nej hovorí o tom, že verdikt sa "nezakladá na ničom" a upiera mu jeho politické práva.
"Výmenou za záväzky, ktoré som prijímal takmer 20 rokov v prospech mojej krajiny... som bol odmenený len obvineniami a verdiktom, ktorý nie je založený absolútne na ničom," vyhlásil Berlusconi. "Je toto Taliansko, ktoré chceme? Je toto Taliansko, ktoré milujeme?" položil si rečnícku otázku a vzápätí si na ňu zjavne rozčúlený aj sám odpovedal: "Absolútne nie!" 
Taliansky najvyšší súd vo štvrtok odmietol Berlusconiho odvolanie a potvrdil jeho minuloročný trest odňatia slobody za daňové úniky v trvaní jeden rok. S tým spojený päťročný zákaz zastávať verejnú funkciu však bude predmetom ďalšieho skúmania. Najbohatší Talian tak môže zatiaľ zostať poslancom. V rámci takmer 30 súdnych procesov vedených proti výstrednému expremiérovi ide o vôbec prvé uznanie jeho viny spojené s väzením. Otázne je, aký to bude mať dopad na krehkú širokú koalíciu premiéra Enrica Lettu, ktorej súčasťou je aj Berlusconiho strana Ľud slobody (PDL). 
Prípad sa týka nákupu televíznych a filmových práv pre mediálnu spoločnosť Mediaset koncom 90. rokov minulého storočia. Pozmeňovaním účtovných dokumentov sa spoločnosť podľa prokuratúry vyhla plateniu daní. Mediaset napríklad údajne falšoval ceny za televízne práva, ktoré nakupoval prostredníctvom zahraničných firiem kontrolovaných Berlusconim. Ten dlhodobo tvrdí, že ľavicoví sudcovia sa už takmer 20 rokov snažia o jeho odstránenie z politiky.


Známa americká moderátorka a komička Ellen DeGeneres bude po druhý raz sprevádzať udeľovaním cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Producenti oscarového galavečera Craig Zadan a Neil Meron to dnes oznámili na oficiálnej stránke Akadémie.
"Sme nadšení, že Ellen DeGeneres bude moderovať Oscary. Momentálne existuje len málo hviezd, ktoré majú jej dar pre komiku, pričom je veľmi vľúdna a ľudská. Všetci ju milujú a očakávame, že diváci v Dolby Theatre aj doma po celom svete budú z tejto správy takí nadšení ako my," uviedli. DeGeneres sa podľa jej slov na úlohu moderátorky nesmierne teší. S výberom producentov je spokojná aj novozvolená prezidentka Akadémie Cheryl Boone Isaacs, ktorá sa nevie dočkať "zábavnej a pútavej šou". Udeľovanie prestížnych sošiek sa bude konať 2. marca 2014 v hollywoodskom Dolby Theatre. DeGeneres, ktorá má vlastnú mimoriadne populárnu talkšou, moderovala oscarový ceremoniál aj v roku 2007 a nominovali ju za to na cenu Emmy.



©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.