23. 8. 2013

RTVS - spomienka na Jozefa Bednárika

RTVS
 
- spomienka na Jozefa Bednárika



RTVS si mimoriadnymi zmenami programu na Jednotke, Dvojke, Rádiu Slovensko a Rádiu Regina pripomína pamiatku divadelného režiséra Jozefa Bednárika
Vo štvrtok 22. augusta nás náhle opustil slovenský divadelný režisér a herec Jozef Bednárik. RTVS si jeho pamiatku pripomenie mimoriadnym vysielaním nielen v televízii, ale aj v rozhlase.

JEDNOTKA - PIATOK 23. 8.
21:15 Takí sme boli s hosťom Jozefom Bednárikom

DVOJKA – PIATOK 23. 8.
14:50 Soirée z Mlynskej doliny s Jozefom Bednárikom
15:30 Evanjelium o Márii (réžia Jozef Bednárik)

DVOJKA – SOBOTA 24. 8.
16:10 Dve duše (TV film – réžia Jozef Bednárik)
20:45 Anjeli strážni Jozefa Bednárika (talkshow Aleny Heribanovej)

DVOJKA – NEDEĽA 25. 8.
10:40 Zlatá priadka (rozprávka; v hlavnej úlohe Martina Klingáčika sa predstaví Jozef Bednárik)

RÁDIO SLOVENSKO
V Rádiu Slovensko sme správu o smrti Jozefa Bednárika uverejnili hneď v deň úmrtia v pravidelných správach. V piatok 23.8. sme v prúdovom vysielaní Dobré ráno, Slovensko odvysielali tri rozhovory z archívnych nahrávok s ukážkami piesní z muzikálov, ktoré Jozef Bednárik režíroval.
Na piatok 23. 8. pripravuje redaktorka Hana Beranová spomienkový materiál na Jozefa Bednárika, ktorý odvysielame popoludní, ďalšia rozhlasová montáž sa pripravuje na deň pohrebu.
Tiež sa upravila dramaturgia relácie Túto hudbu mám rád – v nedeľu 25. augusta o 10:05 odvysielame reprízu rozhovoru Vlada Franca s Jozefom Bednárikom.

RÁDIO REGINA
Rádio Regina už v ranných spravodajských reláciách prinieslo informácie o úmrtí Jozefa Bednárika. V prúdovom vysielaní štúdiá Rádia Regina upravili svoju štruktúru na odvysielanie nekrológu – rozhovor Martina Jurča s Jozefom Bednárikom o jeho poslednom projekte – šansónových večeroch.
Regina taktiež prinesie spomienku šansonierky Milky Došekovej či Jána Grešša, riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
V deň poslednej rozlúčky bude odvysielaný projekt Sviece za majstra, ktorý prinesie najrôznejšie spomienky a reportáže z prostredí, kde Jozef Bednárik pôsobil – zo Zelenča, Nitry, SND či Novej scény.