10. 9. 2013

RTVS NEWS Updated

RTVS NEWS Updated



Hokejová Tipsport extraliga sa vracia na obrazovky verejnoprávnej RTVS. Zástupcovia televízie a spoločnosti Pro Hokej sa dohodli na trojročnej zmluve, podľa ktorej odvysiela RTVS z najvyššej slovenskej súťaže týždenne minimálne jedno stretnutie a celé play-off."Spolupráca je dlhodobá a partnerská. Rokovali sme viac ako pol roka. Začíname s vysielaním už v nedeľu 15. septembra,“ uviedol riaditeľ RTVS Václav Mika. Prvý prenos bude zo zápasu Zvolen - Nitra. Duely by sa mali v úvode sezóny dostať na obrazovky minimálne v nedeľu a začínať sa budú o 16.30 h. 
Slovenská televízia vlastnila vysielacie práva na domáci extraligový hokej do roku 2010. Následne sa od sezóny 2010/2011 riadiaci orgán najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Pro Hokej dohodol s televíznymi stanicami Sport 1 a 2. Okrem televízie RTVS bude venovať Tipsport extralige priestor aj vo svojom rozhlasovom vysielaní.
"Som rád, že sme dospeli k dohode, ktorá bude na prospech slovenského hokeja,“ tvrdí riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský. RTVS má okrem extraligy zazmluvnené na ďalšie tri roky aj prenosy z majstrovstiev sveta v hokeji.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.