16. 10. 2013

MK SR NEWS

MK SR NEWS



Ministerstvo kultúry dnes zverejnilo na webovom portáli www.strategiakultury.sk prvý návrh novej Stratégie rozvoja kultúry Slovenska na roky 2014 až 2020. Ako ďalej agentúru SITA informovala Natália Mizereová z rezortu kultúry, návrh vypracovala na základe výsledkov analýzy už existujúcich dokumentov ministerstva pracovná skupina expertov. Od dnes sa s ním na portáli môže oboznámiť aj odborná verejnosť, ktorá môže zároveň k obsahu dokumentu posielať návrhy a pripomienky.
Pripravovaný dokument prichádza s dlhodobou víziou a prioritnými oblasťami rozvoja kultúry. "Našou ambíciou je predstaviť takú stratégiu kultúry, s ktorou sa stotožní odborná verejnosť a ktorej platnosť bude presahovať aj niekoľko volebných období. Chceme, aby sa kultúra stala nevyhnutnou súčasťou bežného života, ktorá formuje našu identitu,“ uviedol minister kultúry Marek Maďarič.
Vo štvrtok 17. októbra sa pracovným stretnutím k strategickému materiálu v Bratislave začína séria viacerých takýchto stretnutí, ktoré sa počas októbra a novembra uskutočnia okrem Bratislavy aj v Košiciach a vo Zvolene. Ministerstvo kultúry na tieto stretnutia pozýva záujemcov z celej oblasti kultúry, verejnej správy, občianskej spoločnosti aj podnikateľského sektora, aby sa svojimi názormi, podnetmi a pripomienkami zapojili do odbornej diskusie o budúcom postavení kultúry na Slovensku. Bližšie informácie, registrácia a prihláška na pracovné stretnutia sú na www.strategiakultury.sk

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.