29. 10. 2013

RVR News

RVR News
 



O dvadsať voľných rozhlasových frekvencií na terestriálne vysielanie, ktoré Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) zaradila do jesenného výberového konania, sa uchádza jedenásť záujemcov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová. Najväčší záujem je o frekvenciu 97,0 MHz Michalovce, na ktorej do augusta 2014 vysiela RÁDIO KISS.
Popri aktuálnom vysielateľovi sa o frekvenciu uchádzajú ďalší siedmi záujemcovia, ktorými sú C.S.M. group s.r.o., Best FM Media, spol. s r.o., RADIO FORMAT CONSULTING s.r.o., RADIO ONE, s.r.o., Rádio LUMEN, spol. s r.o., Marek Petráš a DRV s.r.o. Po jednom záujemcovi majú štyri z novokoordinovaných frekvencií (101,1 MHz Bratislava, 106,4 MHz Čadca, 98,7 MHz Martin a 98,7 MHz Žilina). O každú z ostatných šestnásť frekvencií sa uchádza viacero subjektov. Konkrétnu frekvenciu môže RVR prideliť vždy len jednému záujemcovi o vysielanie.
Pri rozhodovaní o udelení či zmene licencie posudzuje RVR predpoklady pre zachovanie plurality informácií a mediálnych obsahov, priehľadnosť vlastníckych vzťahov žiadateľa a priehľadnosť a dôveryhodnosť finančných zdrojov určených na financovanie vysielania, píše Jelčová. Rada si podľa jej slov tiež všíma vyváženosť programovej skladby vzhľadom na existujúcu ponuku programových služieb v lokalite, ktorú bude nové vysielanie pokrývať. Prihliada aj na skutočnosť, aby žiadateľ nezískal dominantné postavenie na relevantnom trhu.
Rozhodnutiu o pridelení jednotlivých frekvencií predchádza verejné vypočutie žiadateľov. Bude sa konať v pondelok 18. novembra od 10:00 v sídle Rady pre vysielanie a retransmisiu na Dobrovičovej 8 v Bratislave.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.