24. 10. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


 Pre mravné ohrozovanie detí a mládeže publikovaním nahoty na verejnosti v dennej tlači podal dnes poslanec NR SR Branislav Škripek (OĽaNO) trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Ako dodal, petíciu za ochranu mravnosti detí a mládeže vo verejnom priestore k dnešnému dňu podpísalo už 50.000 ľudí.
      "Sme presvedčení, že toto nepatrí pred oči malých detí a že toto sa nemá pohybovať na verejnosti," uviedol Škripek pred Generálnou prokuratúrou, pričom ukázal príklady publikovania nahoty v dennej tlači. "Naša ústava hovorí o slobode tlače o slobode prejavu a zároveň v tých istých článkoch požaduje ochranu mravnosti," doplnil Škripek.
      V oblasti publikovania nahoty v tlači sa Škripek stretol aj so zástupcami médií. Spoločnú reč však nenašli. "Nejde o žiadne cenzurovanie tlače. Erotická a pornografická periodická tlač môže byť zobrazená slobodne v periodikách na to určených, v špecializovaných predajniach a nie na verejnosti, o to nám tu ide," zdôraznil poslanec.
      Poslanec chcel upraviť publikovanie nahoty v dennej tlači zákonom. Novelu zákona Škripek predložil na februárovej schôdzi parlamentu a chcel ňou zakázať predaj a rozširovanie tlače a iných vecí, ktoré sú spôsobilé ohroziť mravnosť osobám mladším ako 18 rokov. Chcel dosiahnuť, aby v pravidelnej dennej tlači a periodikách, ktoré nie sú označované ako erotické, sa obscénne zobrazenie ľudského tela nemohlo vyskytovať. Poslanci vtedy novelu zákona neschválili. Škripek avizuje, že sa opätovne pokúsi presadiť novelu zákona v parlamente.

 Copyright © TASR 2013