19. 11. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
   

 
Britské komediálne zoskupenie Monty Python plánuje vystúpenie. Pre spoločnosť BBC to prezradil 71-ročný Terry Jones. "Je to pravda, dáme sa opäť dokopy a budeme mať šou. Veľmi sa z toho teším. Dúfam, že zarobíme veľa peňazí. Dúfam, že budem môcť zaplatiť hypotéku," vyjadril sa. Viac informácií by skupina mala prezradiť počas tlačovej konferencie, ktorá sa bude konať vo štvrtok v Londýne.
Zo šiestich členov formácie už žijú len piati - John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin a spomínaný Jones. Graham Chapman zomrel v roku 1989. Predstavitelia šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974) sa za ostatných 20 rokov spoločne predstavili len výnimočne, napríklad v roku 1998 na americkom Aspen Comedy Festivale. Prvú epizódu šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona odvysielala televízia BBC 5. októbra 1969. Na konte majú tiež snímky ako Monty Python a Svätý Grál (1975) či Monty Python: Zmysel života (1983).
 
©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Francúzska polícia dnes zatkla muža, podozrivého z útokov na centrálu denníka Libération a na redakciu francúzskej spravodajskej televízie BFM-TV, informovala tlačová agentúra DPA.
Podozrivého atentátnika zadržali v siedmom parížskom obvode, uviedol denník Le Parisien. K zadržaniu došlo po tom, ako dnes polícia zverejnila presnejšiu podobu hľadaného. Fotografia pochádzala z kontrolnej kamery parížskej dopravnej spoločnosti RATP.
V pondelok ráno neznámy muž prepadol redakciu ľavicovo-liberálneho denníka Libération a v hale postrelil mladého, 23-ročného fotografa do chrbta. Muž utrpel vážne zranenia a je v ohrození života.
O niečo neskôr padli viaceré výstrely pri francúzskej banke Société Générale. Podľa vyšetrovateľov išlo o toho istého muža. Pripisovali mu aj piatkový útok v televízii BFM-TV, kde ohrozoval jedného redaktora.

 
Copyright © TASR 2013