7. 11. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Anglická herečka Olivia Colman potvrdila, že si zahrá aj v druhej sezóne úspešného detektívneho seriálu Broadchurch (2013). V projekte britskej televízie ITV si tak zopakuje úlohu seržantky Ellie Miller. Ako však dodala, v americkej verzii seriálu, ktorú by mali začať nakrúcať v januári, na rozdiel od hereckého kolegu Davida Tennanta, hrať nebude. Americký variant plánuje televízna stanica Fox vysielať v sezóne 2014 - 2015.
Broadchurch je mysteriózna dráma o smrti 11-ročného Dannyho, ktorého nájdu zavraždeného na pláži. Správa o jeho smrti zasiahne nielen jeho rodinu, ale aj ostatných obyvateľov mestečka Broadchurch. Vyšetrovania sa ujmú detektív Alec Hardy (David Tennant) a policajtka Ellie Miller (Olivia Colman). V októbri seriál získal Specsavers Crime Thriller Award pre najlepší televízny program. Colman a jej kolegu Davida Tennanta zároveň vyhlásili za najlepšiu herečku a najlepšieho herca.
Dramatický seriál sa vďaka diváckej obľube dočká aj knižného spracovania. Informoval o tom britský denník The Daily Telegraph. Práva na jeho spracovanie vraj kúpila spoločnosť Little, Brown Book Group. Na knižnej verzii, ktorá by mala vyjsť v auguste 2014, podľa nich ako spoluautori pracujú scenárista seriálu Chris Chibnall a autorka psychologických trilerov Erin Kelly.
Tridsaťdeväťročná Sarah Caroline Olivia Colman je známa najmä ako seriálová herečka. Diváci ju mohli vidieť ako Sally Owen v komediálnom seriáli Twenty Twelve (2011), Sophie Chapman v sitkome Peep Show (2003 - 2012) alebo Alex Smallbone v seriáli Rev. (2010). Chvály kritiky si vyslúžila za herecký výkon v dráme Tyranosaurus (2011), ktorá jej vyniesla napríklad British Independent Film Award, Evening Standard British Film Award alebo tiež špeciálnu cenu poroty z filmového festivalu Sundance. Tento rok získala dve televízne ceny BAFTA za úlohy v seriáloch Obvinení (2010) a Twenty Twelve (2011).
Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.co.uk.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

Šéfovia britských spravodajských služieb budú dnes prvý raz verejne a pred televíznymi kamerami odpovedať na otázky členov britského parlamentu v súvislosti s diskusiou o taktike poskytovania spravodajských informácií, ktorá vznikla po obvineniach zo sledovania predstaviteľov iných štátov britskými úradmi. Informovala o tom agentúra AP.
Andrew Parker a John Sawers, šéfovia domácej tajnej služby MI5 a zahraničnej tajnej služby MI6 spolu s Iainom Lobbanom, riaditeľom britskej spravodajskej centrály (GQCH), budú pred televíznymi kamerami odpovedať na otázky členov parlamentného výboru pre tajné služby a bezpečnosť.
Trio šéfov špionážnych centrál bude odpovedať na otázky výboru súvisiace s prácou ich úradov, súčasnými prioritami a hrozbami pre Britániu. Na práve prebiehajúce operácie sa poslanci pýtať nebudú.
Vystúpenie šéfov britských spravodajských služieb sa bude vysielať v priamom prenose s miernym oneskorením. Riaditeľov spravodajských služieb výbor už v minulosti vypočúval, ale vždy za zatvorenými dverami.
Copyright © TASR 2013