6. 11. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Únik nahrávok z odpočúvania novinára Toma Nicholsona sa preveruje. Povedal to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) po tom, ako dnes denník Sme informoval o ďalších nahrávkach z odpočúvania na internete. Prvá sa objavila pred dvoma týždňami.
"Zatiaľ nevieme ani jedno, ani druhé identifikovať," povedal o únikoch Kaliňák. Podľa Sme v prvom prípade odpočúvala Nicholsona polícia počas vyšetrovania vraždy právnika Ernesta Valka. V nahrávke, ktorá prenikla na verejnosť je témou rozhovoru novinára a jeho kolegu odoslanie e-mailu.
"Sme konfrontovaní s vecami, ktoré sú staré a pochádzajú z čias, keď sme nefungovali," poznamenal Kaliňák s tým, že "je toho naozaj dosť". Podľa neho je táto odpočúvania kauza novou motiváciou na dokončenie nového odpočúvanie systému. Ak by sa opäť vyskytol prípad s únikom nahrávky z odpočúvania, vystopovanie, kde prišlo k úniku, bude podľa Kaliňáka jednoduchšie.
Spomínaný denník dnes informoval o troch nahrávkach z odpočúvania, ktoré sa objavili na internete. Nicholson sa v nich rozpráva s Jurajom O., považovaným sa šéfa piťovcov. V jednom prípade ide v rozhovore o starú zákazku bratislavského magistrátu pre ich bezpečnostnú službu, v druhom hovoria o vražde Daniela Tupého, z ktorej boli pôvodne obžalovaní ľudia blízki Jurajovi O., informoval denník.

Copyright © TASR 2013