30. 12. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Kampaň Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) má už po prvých mesiacoch dobré výsledky, tvrdí to generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. Komunikačnú kampaň Bez reklamy, ktorú spustila verejnoprávna rádiotelevízia v auguste, začiatkom novembra doplnil komunikačný projekt Misia verejnoprávnosti – hodnoty verejnoprávnosti. Je dlhodobý a naplánovaný na niekoľko etáp. “Sme len na začiatku. Pre mňa veľmi dôležitá správa je – že, mnohí to neradi počujú, že hovorím o sledovanosti, ale to, že sa trend poklesu zastavil a že tie kľúčové formáty rastú, vrátane spravodajstva, čo som veľmi rád,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Mika.
Sledovanosť, ako zdôraznil Mika, stúpa napriek tomu, že diverzia trhu je väčšia. “Pribúdajú nové stanice. Trh sa nezastavil, nestagnuje, napriek tomu, sme sa od dna odrazili. Hovoríme o desať rokov kontinuálnom poklese, ktorý sa zastavil,“ zdôraznil šéf RTVS. Podľa Miku to však nie je dôvod na oslavu. RTVS je na začiatku, jeho súčasné vedenie má za sebou menej ako rok a pol, čo je v mediálnom svete veľmi krátky čas. Jedným zo želateľných výsledkov kampane Misia verejnoprávnosti – hodnoty verejnoprávnosti je dosiahnuť, aby sa program RTVS – televízie aj rozhlasu hodnotovo, kvalitou, formou, ale najmä obsahom ešte viac vymedzil voči komerčnému prostrediu a dosiahol slušnejšiu mediálnu pozíciu, priblížil Mika. Zároveň však zdôraznil, že treba poznať svoj limit. 
Programové ciele Václava Miku na čele RTVS sú spojené so zmenou financovania. Ak by sa RTVS podarilo získať viac peňazí, bol by Mika rád, ak by sa podarilo umiestniť šport na samostatnú programovú službu. “Samozrejme nielen šport ako taký, ale išlo by o taký typ programovej služby, ktorá zahŕňa nielen väčšinové športy, ale aj obsah, ktorý súvisí so životným štýlom,“ spresnil a dodal, že “prípadný štart športového kanála súvisí len s financovaním, športový obsah tu máme“. Cieľom je tiež priniesť dva vlastné seriály ročne v oblasti detskej a dramatickej tvorby. 



© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.