17. 12. 2013

SME o výrube na bratislavskej Kolibe klamalo

SME o výrube
na bratislavskej Kolibe klamalo

Denník SME vo svojom včerajšom vydaní uverejnil článok s titulkom "Les na bratislavskej Kolibe vyrúbali kvôli ľuďom Smeru a HZDS".
Zo strany denníka však ide o hrubú lož a zavádzanie, pretože aj keď je pravdou, že pozemky na bratislavskej Kolibe boli zamenené za pozemky pri Handlovej počas vedenia podniku Lesy SR nominovaného stranou HZDS, tento prevod však neumožňoval výrub lesa, ktorý je podstatou problému, o ktorom denník píše.
Ako vyplýva zo stanoviska Slovenskej inšpekcie životného prostredia, výrub drevín na tejto parcele bol nelegálny, pretože na jeho vykonanie bol potrebný súhlas orgánu ochrany prírody, v tomto prípade Mestskej časti Bratislava - Nové Mesto, tento súhlas však nebol vydaný. Slovenská inšpekcia životného prostredia už začala v tejto veci konať.
Teda nie zámena pozemkov uskutočnená za bývalého vedenia podniku Lesy SR, ale nelegálne konanie súčasných vlastníkov je príčinou problému výrubu, o ktorom denník píše. Spojenie týchto dvoch udalosti je akoby denník o človeku, ktorý predal auto, s ktorým bola neskôr spáchaná dopravná nehoda, napísal, že je vinníkom tejto nehody.
Snaha denníka spojiť nelegálne konanie so stranou SMER-SD je zjavná, vzhľadom na uvedené však nemá reálny základ.

tlačový odbor strany SMER - sociálna demokracia