5. 12. 2013

TASR NEWS

TASR NEWS



Návštevnosť spravodajských portálov Tlačovej agentúry Slovenskej republiky Teraz.sk rekordne rástla aj v novembri. Podľa štatistík AIM ich počas uplynulého mesiaca navštívilo 356.283 reálnych užívateľov, resp. 506.681 užívateľov (cookies), ktorí si otvorili vyše 1,5 milióna stránok. Hranicu 300.000 reálnych užívateľov prekonali portály TASR už v máji tohto roka. Uviedol to šéfmanažér portálov TASR Martin Dorčák.
      Najvyšší vzostup zaznamenal portál Webmagazin.teraz.sk, ktorý v novembri navštívilo 135.541 užívateľov, rástli aj weby Skolskyservis.teraz.sk so 48.647 užívateľmi a Utulkovo.teraz.sk s 21.893 užívateľmi. Rekordne sa darilo aj hlavnému spravodajskému webu Teraz.sk s 377.739 návštevníkmi. 
      "Verejne auditovaná návštevnosť našich portálov zo skupiny Teraz.sk ukázala, že za necelé dva roky sme vybudovali nielen silný a objektívny spravodajský web, ale poskytli sme priestor aj ďalším projektom, čím posilňujeme našu verejnoprávnu funkciu," zdôraznil generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Dodal, že v návštevnosti nie sú započítané čísla z mobilných aplikácií Teraz.sk, ktoré má stiahnuté viac ako 40.000 užívateľov.
      Spravodajský portál TASR www.teraz.sk ponúka denne viac ako 100 správ z domova, regiónov, zahraničia, kultúry, ekonomiky, športu a zdravia. Spravodajstvo je doplnené aj o informácie o najnovších knihách a špeciálne sa portál venuje aj 1150. výročiu príchodu Cyrila a Metoda na Slovensko. Na portáli Teraz.sk nájdu čitatelia aj najzaujímavejšie fotogalérie z produkcie TASR a svetových tlačových agentúr a mnohé správy sú ilustrované aj aktuálnymi videami.
      TASR ako technologický líder na našom agentúrnom trhu pripravila aj mobilné aplikácie pre iOS a mobilné zariadenia so systémom Android. Okrem toho prevádzkuje aj online monitorovací systém WebReport.sk, ktorý monitoruje spravodajstvo z takmer 500 spravodajských, regionálnych a špecializovaných portálov a z viac ako 12.500 aktívnych slovenských blogov. V týchto dňoch TASR tiež testuje novú spravodajskú mobilnú aplikáciu TASR Pro.