29. 1. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

 Medzinárodná organizácia na ochraňujúca práva novinárov so sídlom v New Yorku Výbor na ochranu novinárov kritizuje ruské úrady za obmedzovanie novinárov pri informovaní o prípravách zimných olympijských hier v ruskom Soči. Vo svojej správe publikovanej v utorok výbor zverejnil detailné informácie o prenasledovaní novinárov a zákazoch zverejňovať kritické informácie o prípravách hier v Soči. Správy sa týkajú najmä zneužívania zahraničných pracovníkov a poškodzovania životného prostredia.
Správa hovorí, že taký tlak a prenasledovanie nezažili novinári a ostatné kritické hlasy v Rusku od rozpadu Sovietskeho zväzu. Agentúra Associated Press v roku 2013 priniesla príbehy domácich novinárov a aktivistov snažiacich sa zverejniť zistenia o korupcii a poškodzovaní životného prostredia pred ZOH v Soči, ktoré sa začnú 7. februára.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané