14. 1. 2014

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom dnešnom zasadnutí uložila pokuty a začala nové správne konania. Informoval o tom riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.
Rada dala televízii Joj pokutu 700 eur v súvislosti s vysielaním programu VyVolení – Dom Snov, ktorý vlani v lete nebol na začiatku zreteľne označený názvom, logom alebo odkazom na výrobok alebo službu sponzora. Markíze dala pokutu 450 eur za to, že nedodala Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Fooormania z minulého augusta.
Licenčná rada tiež niektoré médiá sankcionovala upozornením na porušenie zákona. V štyroch prípadoch začala RVR správne konanie, tri z nich vedie voči televízii Joj a jedno voči Markíze. Voči Joj koná pre možné porušenie zákona v súvislosti s objektívnosťou a nestrannosťou spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovaním názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru, a tiež pre vysielanie reklamy. Voči Markíze RVR koná vo veci možného porušenia paragrafu týkajúceho sa ochrany maloletých a tiež pre reklamu.

Copyright © TASR 2013