28. 1. 2014

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ


Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes na svojom zasadnutí rozhodla o pokutách vyše 12-tisíc eur pre vysielateľa televízie JOJ MAC TV, s.r.o. Pokutu osemtisíc eur udelila licenčná rada televízii v súvislosti s vysielaním programu Slnko, seno, slanina z 15. júla minulého roka, informovala hovorkyňa rady Lucia Jelčová. Televízia program označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov aj napriek obscénnemu vyjadrovaniu a odvysielala viac reklamy, ako povoľuje zákon. Vysielateľ televízie dostal sankciu aj za to, že bezprostredne po programe Najlepšie počasie odvysielal komunikát propagujúci internetovú stránku www.gotatry.sk spoločnosti Tatry mountain resorts. Televízia JOJ dostala tiež pokutu tritisíc eur za to, že nedodala rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Slnko, seno, slanina z 15. júla a 13. augusta 2013. Sankciu 1 400 eur dostal vysielateľ MAC TV s.r.o. za to, že nedosiahol v rámci vysielania monotypovej televíznej programovej služby WAU v mesiacoch júl, august a september 2013 minimálne dvojpercentný a v rámci vysielania televíznej programovej služby JOJ v mesiaci júl 2013 minimálne 15-percentný podiel vysielania programov vo verejnom záujme.
Pokutu dostal aj vysielateľ televízie Markíza MARKÍZA - SLOVAKIA, spol. s r.o. Sankciu vo výške tritisíc eur dostal za odvysielanie filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag dňa 17. augusta 2013, ktorý klasifikoval ako nevhodný pre vekovú skupinu maloletých do 12 rokov, hoci obsahoval expresívne a vulgárne vyjadrovanie.

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.