30. 1. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Nové pravidlá pre prácu novinárov v budove Národnej rady SR sú suverénnym rozhodnutím predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD). Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) s dôvetkom, že toto Paškovo rozhodnutie rešpektuje.
Fico upozornil, že v NR SR bolo akreditovaných 280 novinárov, pričom toľko ich ani nie je. "Nemôže len tak hocikto, kto má doma nejaký televízorik a malú kamerku, sa tváriť, že on bude veľký novinár a bude chodiť po Národnej rade. Sú štandardné médiá, bulvárne médiá, každý nech má štandardný prístup, nemám s tým žiadny problém. Pokiaľ ide o samotnú charakteristiku opatrení, myslím si, že keby ste počúvali pána predsedu Pašku pozornejšie, on presne povedal, o čo ide. Ale ako obyčajne, prekrútili ste jeho slová a urobili ste z niečoho vec, ktorá ani zďaleka nie je taká, ako teraz popisujete," uzavrel.
Podľa nových pravidiel a obmedzení sa novinári budú môcť pohybovať len po vyhradených priestoroch v parlamente, nebudú môcť fotografovať a filmovať osobné veci poslancov na ich laviciach, pričom za porušenia by im mohla hroziť strata akreditácie a zákaz vstupu do Národnej rady SR. Na rokovania výborov sa nedostanú bez sprievodu ochranky. Obmedzený bude aj počet novinárov, ktorí dostanú akreditáciu.

Copyright © TASR 2013