18. 2. 2014

VIVA NEWS

VIVA NEWS

 

Vysielateľ Superadia, Intersonic spol. s r.o. už o zmene jeho názvu na Viva Metropol licenčnú radu informoval a v týchto dňoch rade doručí aj informácie k zmenám v programe. "O zmene názvu vysielacej stanice na Viva Metropol sme informovali Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) včera. Ešte upresňujeme zmenu programovej štruktúry, dnes - zajtra podáme informáciu RVR," uviedol dnes pre agentúru SITA Ivan Lacho zo spoločnosti Intersonic. Dodal, že na oznámenie zmien rade majú podľa zákona 15 dní od vykonania zmeny. Nové regionálne rádio Viva Metropol začalo na bratislavských frekvenciách 101,1 MHz a 94,9 MHz vysielať v pondelok 17. februára ráno. "Spustenie vysielania regionálneho Viva Metropol je logickým vyvrcholením popularity hudobného a programového formátu, ktorý tu za sebou zanechala Viva," avizoval v tlačovej správe médiám z piatka 14. februára Ivan Lacho. Zmeny najskôr v piatok 14. februára avizoval facebookový profil Rádia Viva.
Nové regionálne rádio Viva Metropol prevádzkuje spoločnosť Intersonic, prevádzkovateľ rádií RockJam Radio a Superadio. Viva Metropol má byť podľa tlačovej správy spoločnosti Intersonic plnoformátové regionálne rádio, ktoré bude pokrývať Bratislavu a okolie a vo veľmi krátkom čase aj oblasť Záhoria až po Malacky. Viva Metropol "prinesie okrem hudobného formátu, ktorý si poslucháči mimoriadne obľúbili vo vysielaní pôvodného Rádia Viva, aj kompletné a regionálne spravodajstvo, dopravný servis a moderované programy so známymi hlasmi", ako sú Alex Štefuca, Maroš Palesch, Igor Štefuca, Jana Bárdošová a ďalší. Novou posilou má byť napríklad Táňa Timková, ktorá bude moderovať predpoludňajšie vysielanie. "Vo formáte vysielania sa postupne objavia aj obľúbené programy - Dado Nagy a jeho Kniha na tento deň, Mlčanie Tibora Eliota Rostasa, Legendárnych desať s Petrom Hurajtom, ale aj nedeľné príhovory Jána Sucháňa. Už v najbližších týždňoch sa vysielanie rozšíri o večerné a nočné špeciály. Rádio Viva Metropol nadväzuje aj na obľúbené Viva Párty a Viva Oldies párty," píše Intersonic v tlačovej správe.
Rada pre vysielanie a retransmisiu v pondelok 17. februára informácie o zmene Superadia na Viva Metropol nemala. Podľa zákona o vysielaní a retransmisii "je vysielateľ povinný oznámiť rade všetky zmeny týkajúce sa údajov uvedených v žiadosti o licenciu a v dokladoch priložených k tejto žiadosti do 15 dní od vzniku týchto zmien. Takýmito zmenami sú aj zmena názvu programovej služby a zmena programovej skladby. Na základe oznámenia rada buď rozhodne o zmene udelenej licencie, alebo zmenu zamietne a určí lehotu na nápravu", upozornila hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.