20. 3. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
  

 
Indický súd dnes uznal štyroch mužov za vinných z vlaňajšieho hromadného znásilnenia fotoreportérky vo finančnej metropole Bombaj. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na ministra vnútra štátu Maháraštra, kde sa Bombaj nachádza.
      Minister vnútra R.R. Pátíl uviedol, že štyroch mužov odsúdil súd v Bombaji a výšku trestov vyhlási podľa očakávania v piatok. Mužom hrozí doživotné väzenie.
      Fotoreportérka (22) pracovala 22. augusta spolu s kolegom na reportáži v opustenej textilnej továrni v bombajskej štvrti Lower Parel. Vtedy k nim pristúpilo niekoľko mužov, ktorí im ponúkli, že im zoženú povolenie na fotografovanie vnútorných priestorov budovy.
      Keď už boli vo vnútri, muži fotoreportérkinho kolegu zbili a zviazali, potom sa útočníci striedali pri znásilňovaní ženy.
      Sexuálnych útokov proti ženám v Indii pribúda, čo vyvoláva po celej krajine obrovské protesty, dodáva AP.

 
Copyright © TASR 2013



 
Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan pohrozil, že zruší zákaz vysielania predvolebnej videonahrávky jeho vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja,
ktorý naň uvalili volebné orgány pre zneužívanie národných symbolov. Ústredná volebná komisia uviedla, že použitie červenej tureckej vlajky na predvolebnom videu, ktoré odvysielali všetky veľké televízne kanály, webové stránky a sociálne médiá, porušilo zákon o predvolebnej kampani pred komunálnymi voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. marca. "Tak ten zákaz zrušíme," povedal Erdogan. "Zakážeme ten zákaz," povedal nahnevaný premiér po predvolebnom zhromaždení v stredu večer v severotureckom meste Tekirdag. Podľa tureckého denníka Hürriyet proti predvolebnému videu protestovali predstavitelia hlavných opozičných strán.
Erdogan bojuje s obvineniami, že je zapojený do korupčného škandálu, no tvrdí, že je to práca v USA usadeného islamského duchovného Fethullaha Gülena, čo on odmieta..
Erdoganove tvrdenia o sprisahaní proti nemu a jeho vláde riadenom zo zahraničia spochybnil aj turecký prezident Abdullah Gül. Rozsiahla protikorupčná operácia, ktorá sa začala v decembri, viedla k zadržaniu desiatok vysokopostavených osôb a výmene polovice vládneho kabinetu. Vláda odpovedala hromadným odvolávaním policajných dôstojníkov a prokurátorov, za čo si vyslúžila kritiku zo strany zahraničných predstaviteľov.

 

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.