24. 3. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Na protest proti násilnej smrti prominentného novinára Muhammada Bedáwího nevyšli v Iraku desiatky nedeľných novinových titulov. Informovala o tom agentúra DPA.
Bedáwí bol šéfredaktorom Slobodného irackého rozhlasu v Bagdade a expertom v oblasti médií. V sobotu ho po hádke na kontrolnom stanovišti pred prezidentským palácom zastrelil člen prezidentskej stráže.
Jednodňové zastavenie tlače je reakciou na výzvu Syndikátu irackých novinárov, ktorý Bedáwího zabitie odsúdil ako "odporný zločin".
Úrad prezidenta Džalála Talabáního, ktorý sa po mŕtvici od decembra 2012 zotavuje v Nemecku, nazval incident "zločinným aktom". Premiér Núrí Málikí navštívil v sobotu miesto činu a osobne nechal páchateľa zatknúť.
Do ulíc Bagdadu vyšli dnes desiatky ľudí, ktorí v centre usporiadali Bedáwímu symbolický pohreb a vyzývali na ukončenie "teroru" prezidentskej stráže v hlavnom meste.
Irak zažíva najväčšiu vlnu násilia za uplynulých niekoľko rokov. Podľa predstaviteľov mierovej misie OSN v roku 2013 zahynulo v Iraku celkovo 8868 ľudí vrátane 7818 civilistov a príslušníkov polície.

Copyright © TASR 2013

Austrálska speváčka Kylie Minogue, ktorá momentálne pôsobí ako porotkyňa a mentorka v tretej sérii britskej speváckej šou The Voice, oznámila, že vo štvrtej sérii tohto programu sa už nepredstaví. Dôvodom je jej pripravované jesenné turné k novému albumu Kiss Me Once (2014), v rámci ktorého sa 19. októbra predstaví aj v Bratislave. Okrem Minogue sú mentormi v tretej sérii The Voice Tom Jones, Will.i.am a Ricky Wilson.
Štyridsaťpäťročná Kylie Minogue patrí medzi najúspešnejšie predstaviteľky popovej hudby na svete, aj keď sa jej nikdy nepodarilo úplne preraziť v USA. Prvú nahrávku s názvom Kylie vydala v roku 1988, spomínaná novinka Kiss Me Once je jej dvanástou štúdiovkou. K jej najúspešnejším hitom patria skladby Locomotion, I Should Be So Lucky, Wouldn't Change A Thing, Spinning Around alebo Can't Get You Out Of My Head. V roku 2005 jej lekári diagnostikovali rakovinu prsníka. Po úspešnej liečbe sa už v roku 2006 vrátila na pódiá a v roku 2008 vyrazila na svetové turné. Minogue sa venuje aj herectvu. V rokoch 1986 až 1988 účinkovala v seriáli Susedia (1985). Objavila sa tiež v romantickej dráme Delikventi (1989), horore Horúca krv (2000), filmovom muzikáli Moulin Rouge (2001) alebo romantickom trileri Jack and Diane (2012

2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.