30. 3. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Militantná skupina napojená na al-Kájdu prepustila v Sýrii dvoch španielskych novinárov, ktorých zadržiavala 194 dní a odovzdala ich v dobrom zdravotnom stave tureckej armáde. Rukojemníkmi boli korešpondent denníka El Mundo pre Blízky východ Javier Espinosa a fotograf na voľnej nohe Ricardo García Vilanova. Španielske ministerstvo zahraničia prepustenie oboch mužov potvrdilo, neposkytlo však bližšie detaily.
Novinárov zajali 16. septembra povstalci z Islamského štátu v Iraku a Levante na kontrolnom stanovišti Tal Abjád v provincii Rakká pri hraniciach s Tureckom. Zatkli ich spolu s členmi Slobodnej sýrskej armády, s ktorými cestovali, tých však po 12 dňoch prepustili. Novinári boli na ceste zo Sýrie, kde dva týždne pokrývali konflikt, keď padli do rúk islamistov, uviedol na svojom portáli denník El Mundo.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.