5. 3. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka Mila Kunis sa objaví v epizóde seriálu Dva a pol chlapa (2003). Tridsaťročná rodáčka z Ukrajiny si tak opäť zahrá po boku snúbenca Ashtona Kutchera, ktorý v sitkome vystupuje ako Walden Schmidt. Kunis stvárni cestovateľku Vivian, o ktorej bude Schmidt presvedčený, že je "tá pravá", no predtým plánoval svadbu s inou ženou.
Kunis a 36-ročný Kutcher si spolu zahrali v seriáli Tie roky sedemdesiate... (1998 - 2006). Ich dlhoročné priateľstvo posunuli na novú úroveň v apríli 2012 po tom, ako sa Kutcher koncom roka 2011 po šiestich rokoch manželstva rozišiel s Demi Moore. Správy o zásnubách dvojice sa objavili na verejnosti minulý týždeň.
Kunis môžu diváci okrem spomínaného sitkomu poznať aj zo snímok ako Kopačky (2008), Kniha prežitia (2010), Čierna labuť (2011), Ide len o sex (2011), Macík (2012) či Cesta do krajiny Oz (2013). Kutcher sa predstavil napríklad aj vo filmoch Kámo, kde mám fáro? (2000), Šialené rande (2004), Osudový dotyk (2004), Záchranári (2006), Mejdan v Las Vegas (2008), Vzájomné objatia (2009), Vrahúni (2010) alebo Hlavne nezáväzne (2011). Vlani si v životopisnej snímke Jobs zahral spoluzakladateľa a bývalého šéfa firmy Apple Stevea Jobsa.


Americký moderátor, scenárista a producent Conan O'Brien bude divákov a diváčky sprevádzať tohtoročným udeľovaním MTV Movie Awards. Informovala o tom televízia MTV. Päťdesiatročný komik sa tak zaradí medzi hviezdy ako Rebel Wilson, Russell Brand, Sarah Michelle Gellar, Jack Black, Eddie Murphy, Will Smith, Lindsay Lohan, Jimmy Fallon či Sarah Jessica Parker, ktoré podujatie moderovali v minulosti.
Udeľovanie filmových cien MTV sa uskutoční 13. apríla v Nokia Theatre L.A. Live v Los Angeles. Počas večera ocenia najlepšie filmy a herecké výkony za minulý rok a zároveň predstavia niekoľko filmových noviniek. Ani teraz nebudú chýbať nezvyčajné kategórie ako Najlepší filmový bozk, Najlepší filmový súboj či Najlepší filmový zloduch. Zoznam nominovaných zverejnia 6. marca.
Conan Christopher O'Brien sa okrem moderovania venuje aj hudbe a dabingu, pôsobí však aj ako producent. V rokoch 1987 - 1991 moderoval šou Saturday Night Live, počas siedmich mesiacov v období 2009 - 2010 uvádzal The Tonight Show, v súčasnosti je tvárou talkšou Conan (2010). V rokoch 1991 - 1993 bol producentom a scenáristom seriálu Simpsonovci (1989). Je držiteľom dvoch cien Emmy.


©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
 



Americkú televíznu moderátorku Abby Martinovú pracujúcu pre stanicu Russia Today financovanú Kremľom, ktorá sa v živom vysielaní vyjadrila proti invázii ruských síl na Ukrajine, poslal jej zamestnávateľ na Krym - aby "lepšie pochopila" situáciu.
Informoval o tom v utorok britský denník Telegraph na svojej webovej stránke.
Americká moderátorka Martinová, pracujúca z Washingtonu pre Russia Today (RT), v pondelok 3. marca šokovala väčšinou proruských divákov televízie na záver relácie oznámením, že chce vyjadriť svoje silné pocity z prítomnosti ruských vojakov na Kryme. A vyhlásila: "To, čo urobilo Rusko, je zlé."
Moderátorka povedala nenaplánovaný komentár na záver relácie Breaking the Set. Uviedla: "To, že pracujem tu, pre RT, ešte neznamená, že nemám novinársku nezávislosť. Ani nemôžem dostatočne zdôrazniť, ako silno som proti akémukoľvek vojenskému zásahu do záležitostí nezávislého štátu."
Pokračovala: "Nebudem tu sedieť a ospravedlňovať alebo obhajovať vojenský útok."
Russia Today, ktorá vysiela v angličtine, je vo všeobecnosti vnímaná ako hlásna trúba Kremľa. Organizácia Reportéri bez hraníc to označuje za "krok k informovaniu pod kontrolou štátu".
Spravodajstvo tejto televízie je často protiamerické a televíziu tiež obviňujú, že ignoruje množstvo prípadov porušovania ľudských práv v Rusku, ako aj rôzne sporné záležitosti, napríklad väzenské tresty pre členky punkovej skupiny Pussy Riot.
Moderátorkine odvážne vyhlásenie bolo v ostrom protiklade s bežným spravodajstvom stanice o ukrajinskej kríze, ktoré odráža postoj Moskvy. V správach je nový ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk charakterizovaný ako "svojvoľne dosadený" a televízia sympatizuje so zvrhnutým prezidentom Viktorom Janukovyčom, ktorého podporuje Rusko.
Martinová, ktorá v minulosti označila verziu americkej vlády o útokoch z 11. septembra 2001 za "propagandu", vo svojom 75-sekundovom vystúpení však takisto pripustila, že má medzery vo vedomostiach. "Neviem toho o dejinách Ukrajiny a kultúrnom vývoji regiónu toľko, koľko by som mala. Ale jedno viem: vojenský zásah nikdy nie je riešením."
Vedenie Russia Today najprv uviedlo pre televíziu Kanál 4, že slečna Martinová "bola pomýlená americkými mainstreamovými médiami".
V oficiálnom vyhlásení televízie z utorkového popoludnia sa však už uvádzalo: "Na rozdiel od rozšírenej mienky si RT nevynucuje od novinárov poslušnosť. Môžu slobodne vyjadrovať vlastné názory, nielen v súkromí, ale aj vo vysielaní. Tak je to aj i prípade vyjadrení Abby o Ukrajine."
Vedenie Russia Today ďalej uviedlo, že názory svojich novinárov rešpektuje a Martinovú nebude nijako postihovať.
"Vo svojich vyjadreniach slečna Martinová tiež poznamenala, že nemá hlboké znalosti o skutočnej situácii na Kryme. Preto ju posielame na Krym, aby sme jej dali možnosť vytvoriť si vlastný názor priamo v ohnisku diania," uviedlo vedenie RT.
Martinová však pre denník Telegraph povedala: "Napriek tomuto vyhláseniu (televízie) RT sa na Krym nechystám ísť."

Copyright © TASR 2013