18. 3. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 

Tretie najväčšie súkromné rádio na Slovensku Jemné melódie kupuje od skupiny podnikateľa Ladislava Reháka Michal Holík. Ten je majiteľom spoločnosti Condorum, ktorá prevádzkuje siete Terno a Moja Samoška. V dnešnom vydaní o tom informuje denník Hospodárske noviny (HN).
      "Kúpa bola zaujímavou príležitosťou vstúpiť do ďalšieho sektora," povedal pre HN Holík, ktorý chce oba svoje biznisy prepojiť. "Máme rovnakého spotrebiteľa. Podľa mňa budú synergické efekty veľmi silné," dodal.
      Denník upozorňuje, že Holík v minulosti spolupracoval s finančnou skupinou J&T, keď figuroval ako člen predstavenstva vo viacerých jej firmách. Odmieta však, že by rádio kupoval v spolupráci s J&T. "Navyše, finančná skupina by toto rádio kúpiť ani nemohla, keďže vlastní celoštátnu televíziu a zákon krížové vlastníctvo zakazuje," píšu HN.
      Aj keď hodnota transakcie nebola zverejnená, podľa zdrojov HN sa má pohybovať rádovo v miliónoch eur. O stanicu sa pritom zaujímalo niekoľko kupcov. Pre denník záujem nedávno potvrdil aj podnikateľ Boris Kollár.
      Analytici podľa HN poukazujú na to, že oproti konkurencii na trhu je rádio v dobrej kondícii.

Copyright © TASR 2013