2. 3. 2014

The 34th Golden Raspberry Awards

Golden Raspberry Awards



Tridsiatemu štvrtému ročníku filmových anti-cien Zlatá malina dominovali komédia Movie 43 a sci-fi Po zániku Zeme. Prvej menovanej snímke sa podarilo získať titul Najhorší film, pričom uspela aj v kategóriách Najhorší scenár a Najhoršia réžia. O nelichotivé ocenenia sa podelilo pritom až 19 scenáristov a 13 režisérov, ktorí všetci na komédii spolupracovali. Druhej menovanej snímke, v ktorej si zahrali Will Smith a jeho syn Jaden, sa rovnako podarilo získať tri anti-ceny. Pätnásťročného Jadena Smitha vyhlásili za najhoršieho herca v hlavnej úlohe, pričom jeho otec si vyslúžil titul Najhorší herec vo vedľajšej úlohe. Dvojica navyše získala aj Zlatú malinu pre najhorší filmový pár.
Najhoršou herečkou sa prekvapivo stal muž - Tyler Perry, ktorý si tento titul vyslúžil stvárnením cross-dressera v dramédii A Madea Christmas. Zlatú malinu v kategórii Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe zase získala Kim Kardashian za výkon v dráme Temptation: Confessions of a Marriage Counselor, ktorú podľa vlastného scenára režíroval práve spomínaný Perry. Komédia Dospeláci 2, ktorú nominovali až v ôsmich z celkovo deviatich kategórií, napokon nezískala ani jednu anti-cenu.
Zlatá malina alebo Tinsel Town's Tackiest Trophy je lacná, ručne vyrezávaná malina veľkosti golfovej loptičky nasprejovaná zlatou farbou, ktorá stojí na filmovom kotúči. O anti-cenách, ktoré vznikli v roku 1980, rozhodujú členovia Golden Raspberry Award Foundation - novinári, filmoví fanúšikovia a profesionáli z filmového priemyslu. V kategórii Najhoršia herecká dvojica o nomináciách i víťazovi rozhodla anketa na stránke RottenTomatoes.com.


Prehľad víťazov a víťaziek Zlatých malín:

Najhorší film: Movie 43
Najhorší herec: Jaden Smith - Po zániku Zeme
Najhoršia herečka: Tyler Perry - A Madea Christmas
Najhorší herec vo vedľajšej úlohe: Will Smith - Po zániku Zeme
Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe: Kim Kardashian - Temptation: Confessions of a Marriage Counselor
Najhorší filmový pár: Jaden Smith a Will Smith - Po zániku Zeme
Najhorší remake, rip-off alebo pokračovanie: Osamelý jazdec
Najhoršia réžia: Movie 43
Najhorší scenár: Movie 43

© 2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.