13. 3. 2014

ÚRAD VLÁDY: Fiktívny rozhovor s premiérom. Denník SME dnes dosiahol profesionálne dno

ÚRAD VLÁDY: Fiktívny rozhovor s premiérom
 
Denník SME dnes dosiahol profesionálne dno

Denník SME dnes nielenže tradične klamal, ale pripravil aj fiktívny rozhovor s predsedom vlády a na rozdiel od všetkých ostatných médií otvorenými komentármi vyzývajúcimi na nevolenie R. Fica porušil moratórium pred prvým kolom volieb prezidenta.
Denník SME dnes tvrdí, že predseda vlády nekomunikuje s médiami. Pravda je taká, že premiér nekomunikuje s denníkom SME. Denník tvrdí, že premiér nekomunikuje s denníkom SME, lebo sa bojí. Premiér však nekomunikuje s denníkom SME, lebo tento opakovane klame a zavádza, a nie je schopný uverejniť opravu svojich nepravdivých tvrdení, ani sa ospravedlniť.
Denník SME klamal pri tvrdení, že premiér vyjadril podporu Janukovyčovmu režimu na Ukrajine, pričom predseda vlády SR jasne povedal, že je mu ľúto, že Ukrajina nepodpísala asociačnú dohodu s EÚ. Denník klamal aj pri tvrdení, že premiér neodsúdil aktivity ruských vojakov na Ukrajine, pričom premiér povedal, že sa vie vžiť do situácie Ukrajincov, ktorú sme v Československu zažili v roku 1968 a jasne a opakovane odsúdil porušenie medzinárodného práva zo strany Ruska. Rovnako klamal denník pri tvrdení, že v kaštieli v Rusovciach má byť služobný byt prezidenta, pričom oficiálne vládne materiály žiadny takýto zámer neobsahujú.
Denník SME dnes vyčíta premiérovi antikampaň voči A. Kiskovi. Pritom však opomína, že tento samotný denník vedie už niekoľko mesiacov otvorenú antikampaň proti premiérovi. K tejto antikampani sa napokon dnes denník prihlásil uverejnením troch komentárov, vrátane príspevku šéfredaktora na titulnej strane, v ktorých priamo odhovára ľudí od voľby R. Fica.
Nehovoriac už o tom, že toto všetko si ľudia čítajú v prvý deň moratória pred prvým kolom prezidentských volieb. Na základe uvedeného "profesionálneho a korektného" prístupu denníka k predsedovi vlády a pravidlám hry môžu čitatelia, vrátane voličov SMERu-SD, porozumieť tomu, prečo predseda vlády nekomunikuje s týmto

Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR