6. 4. 2014

Ceny TýTý

Ceny TýTý

V pražskom Divadle na Vinohradech vyhlásili v sobotu večer výsledky 23. ročníka českých diváckych cien TýTý. Medzi seriálmi už piaty raz po sebe triumfoval retroseriál Českej televízie Vyprávěj.
V speváckych kategóriách obhájili minuloročné víťazstvá Karel Gott a Lucie Vondráčková, za ktorú cenu prebrala jej manažérka. Najobľúbenejším hercom sa stal Ivan Trojan, medzi herečkami zvíťazila Dagmar Havlová, ktorá sa okrem toho stala aj absolútnou víťazkou s najvyšším počtom zaslaných hlasov. "Som rada, že z tej Dáše Veškrnovej, ktorú ste mali radi, som sa prehupla cez Dagmar Havlovú zas k Dáši Havlovej," uviedla pri preberaní ceny. Karel Šíp, ktorý sobotný ceremoniál moderoval, si odniesol cenu pre osobnosť televíznej zábavy, pričom jeho šou Všechnopárty vyhlásili za program roka. Za najobľúbenejšiu osobnosť televíznej publicistiky vyhlásili Josefa Klímu, v kategórii Osobnosť televízneho spravodajstva zvíťazil Karel Voříšek a najlepším športovým moderátorom sa stal Vojtěch Bernatský. Objavom roka sa stal Miroslav Sýkora a do Dvorany slávi vstúpila herečka Jana Štěpánková. "Herec musí mať šťastie na úlohy, a to som ja vďaka Bohu mala," vyhlásila herečka. Počas slávnostného odovzdávania cien zaspievali Karel Gott, Petr Bende, Aneta Langerová alebo Lucie Bílá.



Prehľad víťazov a víťaziek 23. ročníka českých diváckych cien TýTý:

Osobnosť televízneho spravodajstva: Karel Voříšek
Osobnosť televíznej publicistiky: Josef Klíma
Osobnosť televíznej zábavy: Karel Šíp
Športový moderátor: Vojtěch Bernatský
Herec: Ivan Trojan
Herečka: Dagmar Havlová
Spevák: Karel Gott
Speváčka: Lucie Vondráčková
Program roka: Všechnopárty
Seriál roka: Vyprávěj
Objav roka: Miroslav Sýkora
Dvorana slávy: Jana Štěpánková
Absolútny víťaz: Dagmar Havlová
©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.