25. 4. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS



Hlas americkej herečky Meg Ryan zaznie v pilotnom filme pripravovaného seriálu How I Met Your Dad (v preklade Ako som spoznala vášho otca, pozn. SITA). Päťdesiatdvaročná herečka totiž nahovorí staršiu verziu Sally, ktorá rozpráva svojim deťom, ako spoznala ich otca. V spinoffe sitcomu Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) tak nebude chýbať známa úvodná časť pôvodného seriálu. V tom sa deťom Teda (Josh Radnor) prihováral hlas amerického zabávača Boba Sageta.
Komediálny seriál Ako som spoznal vašu mamu sledoval ako sa Ted zamiloval do matky svojich detí. How I Met Your Dad bude prezentovať príbeh Sally v podaní americkej herečky Grety Gerwig, ktorá netuší, kam v živote smeruje. Zistí tiež, že nemá takmer nič spoločné s manželom, čo povedie k ich neodvratnému rozchodu. Pomoc a podporu nájde u svojich priateľov a rodiny, ktorých rady však nie vždy dopadnú dobre. Nakoniec to bude Sally, kto sa bude musieť rozhodnúť, čo je pre ňu najlepšie. Pilotný film plánuje 20th Century Fox Television nakrúcať v Los Angeles, no v prípade, že sa rozhodnú aj pre seriálové pokračovanie, presunie sa produkcia do New Yorku.
Margaret Mary Emily Anne Hyra známa ako Meg Ryan sa preslávila účinkovaním v romantických filmoch. Na konte má tri nominácie na Zlatý glóbus za hlavné úlohy v snímkach Keď Harry stretol Sally (1989), Bezsenné noci v Seattli (1993) a Láska cez internet (1998). Účinkovala aj vo filmoch Top Gun (1986), Keď muž miluje ženu (1994), Francúzsky bozk (1995), Mesto anjelov (1998), Kate a Leopold (2001), Smrtiaca vášeň 2003) či Ženy (2008).

Slovenská herečka Silvia Šuvadová, ktorá dlhodobo žije v Spojených štátoch amerických, si zahrá v kriminálnom seriáli Kuriér (2012). „Zajtra letím do Prahy. Vyhrala som kasting na menšiu postavu v akčnom seriáli Kuriér. Hrám mladú ruskú mamičku. Režisérovi som sa páčila na videu, ktoré som sama v Los Angeles nahrala,“ prezradila pre denník Nový Čas 40-ročná herečka.
Silvia Šuvadová sa narodila 4. apríla 1974 v Ružomberku. Absolvovala štúdium herectva na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Účinkovala vo viacerých divadlách, najmä v Divadle Astorka Korzo '90, v nitrianskom Divadle Andreja Bagara, vo zvolenskom Divadle Jozefa Gregora Tajovského a v Činohre SND. Debutovala v komédii Na krásnom modrom Dunaji (1994), no do povedomia sa dostala najmä ako violončelistka Blanka v českej oscarovej dráme Kolja (1996) režiséra Jana Svěráka. Od roku 2002 žije v USA, kde sa jej ako herečke podarilo dostať napríklad do akčného filmu Rýchlo a zbesilo: Tokijská jazda (2006), ale aj iných filmov. Zaujala aj videami zo série Medzi nebom a Zemou, ktoré pravidelne zverejňuje na YouTube. Rozpráva v nich o poznaní, láske, pravde, vesmíre, Bohu či energiách.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Amerického novinára Simona Ostrovského, ktorého od 21. apríla zadržiavali proruskí separatisti vo východoukrajinskom meste Slovjansk, dnes prepustili. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na spravodajský internetový server Vice News, pre ktorý Ostrovsky v čase svojho zadržania pracoval.
"Vice News s nesmiernym potešením potvrdzuje, že náš kolega a priateľ Simon Ostrovsky bol prepustený a je v dobrom zdravotnom stave," píše sa vo vyhlásení uverejnenom na webovej stránke Vice News.
Pre agentúru DPA Ostrovsky v telefonickom rozhovore z Donecka uviedol, že ho prepustili okolo 16.00 h miestneho času. O okolnostiach svojho prepustenia zatiaľ odmietol hovoriť s tým, že je na to ešte priskoro.
Už skôr priniesli agentúry správy o dočasnom zadržiavaní viacerých zahraničných i ukrajinských novinárov v Slovjansku.
Jedného bieloruského a dvoch talianskych novinárov zastavili 21. apríla ozbrojenci, keď pracovali v meste vyše týždeň ovládanom proruskými separatistami. Bielorus Dmitrij Galko uviedol, že ho spolu s talianskymi kolegami prepustili na slobodu po preverení pravosti ich dokumentov. Proruskí separatisti v Slovjansku zadržali ešte aj ukrajinskú novinárku.
Ukrajinské Ministerstvo zahraničných vecí a Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zadržanie novinárov odsúdili a žiadali ich okamžité prepustenie.

Copyright © TASR 2013