16. 4. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Spoločnosť Yahoo zaznamenala v prvých troch mesiacoch kalendárneho roka mierny nárast príjmov. Príjmy spoločnosti, ktoré nezahŕňajú poplatky zaplatené partnerským internetovým stránkam, sa v sledovanom období vyšplhali na 1,087 mld. USD, pričom v rovnakom období minulého roka to bolo 1,074 mld. USD. Spoločnosť taktiež informovala, že v prvom kvartáli tohto roku dosiahla čistý zisk 311,6 mil. USD, čo predstavuje 29 centov za akciu.
Spoločnosť Yahoo predpokladá, že jej príjmy, bez zohľadnenia poplatkov partnerským internetovým stránkam, budú v druhom štvrťroku v intervale od 1,06 mld. USD do 1,1 mld. USD. Analytici očakávajú, že príjmy spoločnosti v tomto období dosiahnu 1,08 mld. USD. V rovnakom období minulého roka spoločnosť Yahoo zaznamenala príjmy vo výške 1,07 mld. USD.


Na internete zverejnili interaktívnu mapu fiktívnych kontinentov Západozem a Essos, kde sa odohráva príbeh seriálu Hra o tróny (2011) a jeho knižných predlôh. Fanúšikovia na nej môžu sledovať putovanie jednotlivých postáv, pričom si sami môžu zvoliť, koľko im mapa prezradí. Projekt vznikol z pôvodnej mapy zverejnenej v roku 2012. George R. R. Martin, autor knižnej predlohy, ktorou je fantasy séria A Song of Ice and Fire (v češtine vychádza pod názvom Píseň ledu a ohně, pozn. SITA), sa o nej údajne vyjadril, že je veľmi dobrá.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky.
Televízny seriál mimoriadne kladne prijali diváci i kritika. Okrem iných si dosiaľ na konto pripísal 42 nominácií na televízne ceny Emmy, dve na Zlatý glóbus, tri na ceny Writers Guild of America a mnoho ďalších, pričom za prvé tri sezóny zatiaľ získal dokopy 53 cien vrátane 10 Emmy, troch Screen Actors Guild Awards a jedného Zlatého glóbusu, ktorý si vyslúžil predstaviteľ Tyriona Lannistera Peter Dinklage. Štvrtá sezóna mala americkú televíznu premiéru 6. apríla, pričom krátko po odvysielaní prvej epizódy tvorcovia potvrdili, že seriál bude pokračovať ďalšími dvoma sezónami.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.