22. 4. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americký herec, scenárista a režisér John Turturro nahradí hereckého kolegu Roberta De Nira v pripravovanej sedemdielnej minisérii Criminal Justice. Do seriálu, ktorý je inšpirovaný rovnomenným projektom britskej stanice BBC z roku 2008, televízia HBO pôvodne obsadila Jamesa Gandolfiniho. Po jeho nečakanej smrti v júni 2013, vybrali ako jeho náhradníka práve De Nira. Ako informoval portál The Wrap, dôvody, pre ktoré sa 70-ročný rodák z New Yorku rozhodol odstúpiť od projektu, by mali byť známe už čoskoro. Premiérové časti by tvorcovia chceli predstaviť ešte tento rok.
John Turturro sa narodil 28. februára 1957 v Brooklyne. Známy je zo snímok ako Konaj správne (1989), Millerova križovatka (1990), Barton Fink (1991), Quiz Show (1994), Big Lebowski (1998), Braček, kde si? (2000) či filmu Transformers (2007) a jeho pokračovaní Transformers: Pomsta porazených (2009) a Transformers 3 (2011).
Informácie pochádzajú z webstránok www.digitalspy.co.uk, www.thewrap.com a z archívu agentúry SITA.

©2013, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

 

 
Pavel Durov, zakladateľ najpoužívanejšej internetovej sociálnej siete v Rusku a krajinách bývalého Sovietskeho zväzu - VKontakte (VK), informoval, že prišiel o post výkonného riaditeľa VK s tým, že firmu teraz kontrolujú dvaja blízki spolupracovníci ruského prezidenta Vladimira Putina.
Ako dnes uviedla rozhlasová stanica Slobodná Európa, Durov na svojom profile na sociálnej sieti VK v pondelok napísal, že sa o svojom odvolaní dozvedel až z médií. Ďalej povedal, že VK teraz kontrolujú Putinovi dôverníci Igor Sečin a oligarcha Ališer Usmanov.
Tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na tlačovú službu spoločnosti VK uviedla, že Durov požiadal o uvoľnenie z funkcie už 21. marca s tým, že táto požiadavka nadobudla účinnosť presne po jednom mesiaci.
Durov minulý týždeň oznámil, že predal 12-percentný podiel vo VK pod nátlakom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Tá ho mala žiadať o poskytnutie informácií o členoch ukrajinského protestného hnutia Euromajdan, ako aj na zrušenie stránky na podporu protikorupčného aktivistu Alexeja Navaľného, čomu 29-ročný Durov nechcel vyhovieť.

Copyright © TASR 2013