23. 4. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Pakistanská armáda požaduje zrušenie televíznej spravodajskej stanice Geo News, ktorá podľa nej vedie "nepravdivú a poburujúcu kampaň" voči vojenskej tajnej službe ISI. Informovala o tom dnes agentúra AP.
      Podľa armádnych činiteľov televízia s vedúcim postavením na pakistanskom mediálnom trhu obvinila ISI z "pokusu o zavraždenie" svojho obľúbeného moderátora Hámida Mira, ktorého postrelili minulý týždeň. Ministerstvo obrany podalo už na televíziu sťažnosť.
      Právnický tím úradu pre dohľad nad elektronickými médiami sa ešte dnes bude zaoberať skúmaním požiadavky armády. Kópiu tohto dokumentu zverejnili na webovej stránke Výboru na ochranu novinárov (CPJ), americkej neziskovej organizácie so sídlom v New Yorku.
      Geo News, ktorá začala vysielať v novembri 2005, sa teší záujmu miliónov divákov hovoriacich urdčinou na celom svete. Televízia sídli v meste Karáči a jej vlastníkom je spoločnosť Jang Group.
      ISI je považovaná za jednu z najvplyvnejších a najlepšie vybavených spravodajských služieb islamského sveta. Je akýsi štátom v štáte a čiastočne vykonáva vlastnú zahraničnú politiku.

 Copyright © TASR 2013