8. 4. 2014

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Na slovenskom televíznom trhu pribudne ďalšia značka. Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na dnešnom zasadnutí licenciu na celoplošné digitálne vysielanie novej televíznej programovej služby. Spoločnosť Zoe media ju uvedie pod názvom Televízia Z.
Hovorkyňa rady Lucia Jelčová pre TASR priblížila podrobnosti: Celoslovenská digitálna Televízia Z bude šírená všetkými bežnými spôsobmi, teda terestriálne, káblom aj cez satelit. Vysielať bude v slovenskom jazyku, 24 hodín denne.
„Vysielateľ v žiadosti o udelenie licencie uviedol, že spravodajstvo bude tvoriť 27 percent programu, publicistika 44 percent, dokumentárne programy 22 percent, hudobné programy dve percentá a náboženské programy päť percent vysielania,“ spresnila Jelčová. Programom vo verejnom záujme by malo byť podľa nej vyhradených 15 percent vysielacieho času.
Vysielateľ radu neinformoval, kedy televízia odštartuje. „V prípade digitálnych licencií zákon nehovorí o lehote, v ktorej je potrebné začať vysielať,“ vysvetlila hovorkyňa RVR.
Televízia Z bude pokračovateľom regionálnej Západoslovenskej televízie (ZSTV), ktorá prerušila vysielanie 17. februára tohto roku. Spoločnosť ZOE MEDIA, ktorá sa krátko predtým stala jej vlastníkom, vypnutie odôvodnila sporným právnym a ekonomickým dedičstvom bývalých majiteľov. Riaditeľ Zoe Media Pert Komínek pre TASR povedal, že prioritou ich občianskeho združenia je snaha o vlastný čistý štít.
Komínek tiež vo februári uviedol, že pokračujú v príprave na vysielanie obdobného programu pod vlastnou značkou. Vtedy poznamenal, že dominantné budú správy, dokumenty, diskusie k aktuálnym témam či filmom. Televízia má podľa jeho vtedajších slov tiež ponúknuť priame prenosy z kresťanských aktivít slovenských a zahraničných cirkevných zborov, napríklad nedeľné bohoslužby bez akejkoľvek väzby na konkrétnu cirkev.

Copyright © TASR 2013