29. 5. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Spoločnosť Piano Media, ktorá zabezpečuje pre viaceré slovenské vydavateľské domy spoplatňovanie obsahu ich webov, sa sťahuje do zahraničia. Svoje sídlo presunie z Bratislavy do Viedne.
Spoločnosť tento krok oznámila  v tlačovej správe. Súvisí s tým, že získala dvoch rakúskych investorov, fond aws Gründerfonds a fond 3TS Cisco Growth Fund, ktorý spravuje spoločnosť 3TS Capital Partners.
Manažér medzinárodného rozvoja Piano Media Peter Richards oznámil, že investícia umožní rozšíriť ich pôsobenie v nemecky hovoriacich krajinách – Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku. Expanzii v regióne má napomôcť aj prítomnosť firmy v krajine, ktorá sa posilní presídlením.
Piano Media očakáva rýchly rast plateného obsahu v tomto regióne. "Má jedinečnú možnosť z tohto vývoja ťažiť," uviedol Jiří Beneš z 3TS Capital Partners.
Na Slovensku sa spoločnosť vyrovnáva s neúspechmi, keď z jej systému vystúpil na jeseň minulého roku vydavateľ Hospodárskych novín a teraz aj vydavateľ denníka Pravda a vydavateľstvo Trend. Špecialista na marketingovú komunikáciu firmy David Puha pre TASR vysvetlil, že presun sídla a vstup zahraničného akcionára by sa nemali prejaviť na ich pôsobení na Slovensku.
"Nemalo by to mať na Slovensko negatívny vplyv. Keď to bude mať vplyv, tak pozitívny, ale aj ten bude zrejme zanedbateľný, lebo primárnym cieľom našej firmy aj investície je zahraničná expanzia," uviedol.
Hodnotu transakcie ani množstvo akcií, ktoré noví investori, združení v konzorciu, získali, Piano Media po vzájomnej dohode s nimi nezverejnila. Na Slovensku spoločnosť predáva na internete napríklad obsah Denníka Sme, regionálneho denníka Korzár, denníka Plus jeden deň, týždenníka Plus 7 dní či týždenníka Týždeň.
Pri príležitosti svojich tretích narodenín spoločnosť zverejnila, že jej službu Piano na slovenskom trhu využilo doposiaľ 51.619 užívateľov. Jej zákazníkmi je 30 vydavateľských domov v Nemecku, USA, Veľkej Británii, Poľsku, na Slovensku a v Slovinsku. Služby spoločnosti využíva napríklad Newsweek (USA), Neue Osnabrücker Zeitung (Nemecko) a DC Thomson (Veľká Británia).
Copyright © TASR 2014