24. 5. 2014

VOĽBY NAŠE PREMILENÉ

VOĽBY NAŠE PREMILENÉ

Prebiehajúcim voľbám do Európskeho parlamentu sa budú televízie okrem obvyklého spravodajstva venovať aj v špeciálnych reláciách. Pripravili ich verejnoprávna RTVS, spravodajská TA3 a televízia Markíza.
Telerozhlas nachystal eurovolebnú reláciu na nedeľu večer, keď budú oficiálne zverejnené výsledky volieb na Slovensku aj v ďalších členských krajinách EÚ. Začne sa o 23.00 h na televíznej Jednotke. Paralelne ju prinesie aj prvý rozhlasový okruh Rádio Slovensko.
Juraj Kadáš zo sekcie marketingu a komunikácie RTVS priblížil, že naživo prinesú oficiálne vyhlásenie výsledkov volieb Ústrednou volebnou komisiou. Ďalej prvé analýzy s pozvanými hosťami – Radovanom Geistom z Euractiv.sk a politológom Pavlom Marchevským, prvé reakcie novozvolených zástupcov Slovenska v europarlamente, rozhovor s riaditeľom Informačnej kancelárie EP na Slovensku Róbertom Hajšelom.
RTVS ponúkne aj prvé reakcie z Európskeho parlamentu v Bruseli prostredníctvom vstupov redaktora Petra Majera. Reláciu bude moderovať Martin Strižinec.
V rovnakom čase svoj volebný špeciál prinesie aj spravodajská TA3, jej relácia sa začne v nedeľu o 22.50 h. Podobne ako RTVS aj ona zverejní výsledky volieb v priamom prenose.
"Téme eurovolieb sa bude televízia venovať v spravodajstve vo väčšej miere až do vyhlásenia oficiálnych výsledkov volieb za celú EÚ," vysvetlil PR manažér Ján Kalafut.
Markíza svoj volebný špeciál nachystala na pondelok (26.5), prinesie ho vo večerných hodinách so začiatkom o 22.35 h. Svoje komentáre k voľbám v štúdiu poskytne komentátor Marián Leško a politický analytik Eduard Chmelár.
Markíza divákom ponúkne kompletné výsledky za Slovensko i za jeho jednotlivé regióny. Zhrnie aj výsledky volieb v celej EÚ. Ako vysvetlila hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová naživo sa budú prepájať do centra Bratislavy, kde budú hovoriť viacerí novozvolení slovenskí europoslanci.

Copyright © TASR 2014