20. 6. 2014

Critics' Choice Television Awards

Critics' Choice Television Awards


Štvrtkové udeľovanie cien asociácie televíznych novinárov Broadcast Television Journalists Association (BTJA) ovládli seriály Orange Is the New Black (2013) a Fargo (2014), ktoré uspeli zhodne v troch kategóriách.
Orange Is the New Black vyhlásili za najlepší komediálny seriál, Uzo Aduba je najlepšou hosťujúcou herečkou v komediálnom seriáli a Kate Mulgrew zas najlepšou herečkou vo vedľajšej úlohe v tomto žánri. Posledná menovaná kategória mala však dve víťazky, keďže okrem Mulgrew získala cenu vďaka seriálu Mom (2013) aj Allison Janney. Fargo uspel v kategórii Najlepší miniseriál, Billy Bob Thornton je podľa BTJA najlepším hercom v televíznom filme alebo miniseriáli a jeho kolegyňa Allison Tolman zvíťazila v rovnakom žánri medzi herečkami vo vedľajšej úlohe.
Perníkový tatko (2008 - 2013) získal dve ceny, keď ho vyhlásili za najlepší dramatický seriál a Aaron Paul, ktorý stvárnil Jesseho Pinkmana, sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe dramatického seriálu. Matthew McConaughey si za výkon v Temnom prípade (2014) pripísal na konto cenu v kategórii Najlepší herec v dramatickom seriáli, medzi herečkami v tomto žánri triumfovala Tatiana Maslany za seriál Orphan Black. V hlavných hereckých komediálnych kategóriách triumfovali Jim Parsons za Teóriu veľkého tresku (2007) a Julia Louis-Dreyfus za seriál Viceprezident(ka) (2012). Jessica Lange získala cenu pre najlepšiu herečku v televíznom filme alebo miniseriáli za výkon v American Horror Story: Coven (2013 - 2014). Najlepšou talkšou je The Tonight Show Starring Jimmy Fallon a za najlepší animovaný seriál vyhlásili Archer (2010).
Štvrtý ročník udeľovania Critics' Choice Television Awards sa konal v Los Angeles, večerom sprevádzal komik Cedric the Entertainer.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.