20. 6. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Riadny trapas si vyrobil známy brazílsky športový novinár Mario Sergio Conti počas MS vo futbale v spomenutej juhoamerickej krajine. V stredu pri svojom leteckom presune z Ria de Janeiro do Sao Paula využil náhodnú príležitosť a urobil exkluzívne interview s koučom "kanárikov" Luizom Felipem Scolarim. Aspoň si to myslel.
V skutočnosti však išlo o muža menom Vladimir Palomo, ktorý akoby koučovi vypadol z oka. Chlapík sediaci v lietadle kúsok od Contiho neupozornil publicistu na omyl a naplno si užil povestných pätnásť minút slávy. Povedal, že ho prekvapilo skoré vyradenie Španielska na šampionáte, vyzdvihol potenciál domáceho Neymara a označil za najvážnejších rivalov Talanov, Holanďanov a Nemcov.
Interview sa objavilo na weboch Folha de Sao Paulo a O Globo, po niekoľkých hodinách však zmizlo, keď vyvstalo, že skutočný Scolari strávil deň vo Fortaleze. Oba portály priniesli ospravedlnenie Contiho.
 
©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Dánske ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že dánsky fotograf na voľnej nohe Daniel Rye Ottesen sa po vyše roku strávenom v zajatí v Sýrii dostal na slobodu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
Fotograf pricestoval do Sýrie s cieľom zdokumentovať tamojší vojenský konflikt a životné podmienky civilistov, najmä detí, informovala vo štvrtkovom vyhlásení Ottesenova rodina.
Podľa agentúry Reuters, odvolávajúcej sa na vyhlásenie príbuzných, Ottesena zajali v Sýrii 17. mája 2013.
Rodina spresnila, že 25-ročný fotograf sa cíti dobre a čoskoro sa stretne so svojimi príbuznými.
Bližšie podrobnosti o podmienkach jeho prepustenia neuviedla ani dánska vláda, ani fotografovi príbuzní.
Občianska vojna v Sýrii trvá už štvrtý rok. O život pri nej prišlo už viac ako 160.000 ľudí a spôsobila aj veľkú humanitárnu krízu. Podľa OSN naliehavú humanitárnu pomoc v Sýrii potrebuje 9,3 milióna ľudí, z nich 6,5 milióna sú presídlenci.
Obeťami konfliktu alebo únosov sa stalo aj niekoľko novinárov. Zahraniční novinári majú dlhodobo zákaz vstupu do krajiny. Niektorým nedávno dovolili prísť v sprievode vládnych predstaviteľov. Mnohí pricestovali nelegálne, aby sa dostali do centra povstania.

Copyright © TASR 2014