28. 6. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Štúdiá BBC Worldwide Productions France a francúzska televízia Canal+ nakrútia dokumentárny film o hudobnej dvojici Daft Punk. Hodinovú snímku, ktorá bude zachytávať dvadsať rokov kariéry hudobníkov, chce Canal+ odvysielať v roku 2015. Režisérom a scenáristom je Hervé Martin Delpierre, spoluautorkou scenára je Marina Rozenman. Producentmi sú generálny riaditeľ BBC Worldwide Productions France Jean-Louis Blot, a výkonný producent spoločnosti pre dokumentárne filmy Patrice Gellé. "Sme radi, že môžeme produkovať prvý nezávislý film o kultovej skupine Daft Punk, ktorý bude výsledkom kreatívnej snahy umeleckého tímu BBC Worldwide a finančnej podpory významných medzinárodných partnerov," vyjadril sa Gellé.
Formácia Daft Punk vznikla v roku 1993 v Paríži a tvoria ju Guy-Manuel de Homem-Christo a Thomas Bangalter. Známymi sa stali už debutovou nahrávkou Homework (1997), ktorá okrem iných obsahovala aj single Da Funk a Around The World. O štyri roky neskôr vydali album Discovery (2001) s hitmi One More Time alebo Harder, Better, Faster, Stronger. Táto nahrávka dostala vizuálnu podobu v animovanej snímke Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003) japonského režiséra Kazuhisu Takenouchiho. Nasledovali štúdiovka Human After All (2005), soundtrack k sci-fi Tron: Dedičstvo (2010) a album Random Access Memories (2013) obsahujúci hit Get Lucky. Známi sú tiež tým, že kladú dôraz na vizuálnu prezentáciu svojej tvorby a špecifické sú ich živé vystúpenia.

Útočník ghanskej futbalovej reprezentácie Asamoah Gyan sa vyhrážal fyzickým útokom žurnalistovi po štvrtkovom zápase na majstrovstvách sveta v Brazílii, v ktorom "čierne hviezdy" prehrali s Portugalcami 1:2. Afričania by v prípade vyššieho víťazstva postúpili do osemfinále, ale Gyanov vyrovnávajúci zásah po vlastnom góle Johna Boyeho napokon nestačil na zvrat. Cristiano Ronaldo totiž zariadil trojbodový zisk pre európsky tím, obe mužstvá však skončili na šampionáte už v základnej skupine.
V médiách rezonovala v ostatných dňoch vyhrotená situácia v ghanskej družine. Futbalisti si silou mocou vynútili zvýšenie finančných prémií za účinkovanie na MS 2014. Kouč James Kwesi Appiah dokonca vyhostil z národného tímu i šampionátu hráčov Sulleya Muntariho a Kevina-Princa Boatenga. Ghanskí futbalisti zareagovali svojsky na dianie a po prehre s Portugalčanmi len mlčky prešli mixzónou, na čo jeden z novinárov začal na hráčov bučať. To sa najviac dotklo 28-ročného útočníka Gyana, ktorý sa zúrivo vyrútil na žurnalistu. Zastavili ho až reprezentační spoluhráči a odtlačili ho do čakajúceho autobusu.
"Súčasťou práce profesionálnych futbalistov sú aj rozhovory s novinármi po zápasoch. Nezáleží, či vyhrajú alebo prehrajú. Odmietli sa s nami rozprávať, preto som na nich zabučal. Nepovedal som nič urážlivé, ale niektorých sa to dotklo a najviac asi Gyana, ktorý sa správal agresívne," cituje špecializovaný portál goal.com slová napadnutého zástupcu médií.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.