6. 6. 2014

Mladí reportéri pre životné prostredie

Mladí reportéri pre životné prostredie

Tri medailové umiestnenia získali mladí slovenskí enviro-reportéri v rámci medzinárodnej súťaže Mladí reportéri pre životné prostredie. Výsledky súťaže  pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia zverejnila Nadácia pre environmentálne vzdelávanie (FEE) v Kodani. TASR informoval šéf Centra environmentálnych aktivít v Trenčíne Richard Medal.
„V kategórii Litter Less získala v konkurencii súťažiacich z 22 štátov prvé miesto 13-ročná Veronika Moncoľová za článok Posolstvo Niklovej huty a druhé miesto Natália Mrázová za článok Neviditeľná hrozba. V hlavnej súťaži ocenili 11-ročného Ivana Milana Dingu zo Spišskej Novej Vsi tretím miestom za fotografiu Príroda si vždy poradí,“ informoval Medal s tým, že práce hodnotila medzinárodná porota zložená aj zo zástupcov Programu Spojených národov pre životné prostredie, Európskej agentúry životného prostredia či renomovanej agentúry Associated Press.
Ako dodal, súťaž Mladých reportérov pre životné prostredie je určená študentom vo veku 11 až 21 rokov, ktorí podávajú správy o environmentálnom probléme v oblasti svojho bydliska formou článku, fotografie alebo videa. Súťažiť môžu ako jednotlivci alebo tímy. Víťazné práce z národnej úrovne postupujú do medzinárodného kola. Celoslovenské finále súťaže vyhodnotili v druhej polovici mája v Spišskej Novej Vsi.

Copyright © TASR 2014