26. 6. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Aktéri pohlavného styku na verejnosti, ktorý bol medializovaný prostredníctvom amatérskeho videa na serveri www.topky.sk, sú stíhaní za trestný čin výtržníctva. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval prezident Policajného zboru (PZ) SR Tibor Gašpar, ktorý zároveň oznámil, že obaja obvinení tvrdia, že nešlo o znásilnenie.
Polícia podľa jeho slov nepodávala o prípade doteraz bližšie informácie, lebo zisťovala IP adresu, z ktorej bolo video distribuované. "Dnes už túto informáciu máme, rovnako vieme, kde video vzniklo," povedal Gašpar. Cieľom polície je momentálne dospieť k svedeckej výpovedi autora videa. "Ten nám môže objasniť presné okolnosti tohto činu," vysvetlil Gašpar.
"Na základe jeho výpovede budeme vedieť, ako presne kvalifikovať tento skutok, či naozaj išlo, alebo nešlo o dobrovoľný pohlavný styk," povedal policajný prezident. Polícia zatiaľ vec rieši ako trestný čin výtržníctva na verejne prístupnom mieste.
Približne polminútové video, zobrazujúce pohlavný styk muža a ženy, pripomínajúci znásilnenie, zverejnil v piatok 20. júna portál www.topky.sk. Na základe medializácie sa prípadom začala zaoberať prokuratúra i polícia.

Copyright © TASR 2014