2. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Členovia britskej skupiny The Rolling Stones Mick Jagger a Charlie Watts nakrútili krátke video na podporu série vystúpení komediálneho zoskupenia Monty Python. Videoklip zobrazuje rockerov, ako vtipkujú o veku známych zabávačov i o ich skečoch. "Nevedel som, že to ešte stále robia. Sú to len zvráskavení starci, ktorí sa snažia oživiť v sebe mladosť a zarobiť peniaze," hovorí Jagger vo videu, ktoré zverejnili na portáli YouTube.
Michael Palin, Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam a Terry Jones štartujú Monty Python Live (Mostly) - One Down, Five to Go dnes v londýnskej O2 Arena. Vstupenky na prvú šou sa podľa organizátorov vypredali za 43,5 sekundy. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na mix starých skečov, ale aj na nový materiál. Vo filmových dokrútkach sa napríklad objaví britský astrofyzik Stephen Hawking. "Hawking je náš veľký fanúšik, tak sme sa ho spýtali, či by si nechcel zahrať jednu rolu," prezradil médiám Eric Idle. "Bude to niečo medzi divadlom a rockovým koncertom," vyjadril sa John Cleese. "Viac sme skúšali prechody medzi jednotlivými skečmi, ako samotné skeče," dodal tiež 74-ročný zabávač. Séria vystúpení vyvrcholí derniérou 20. júla, ktorú budú vysielať v televízií i kinách vo viac ako sto krajinách sveta.
The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
Predstavitelia šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974) sa za ostatných 20 rokov spoločne predstavili len výnimočne, napríklad v roku 1998 na americkom Aspen Comedy Festivale. Prvú epizódu šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona odvysielala televízia BBC 5. októbra 1969. Na konte majú tiež snímky ako Monty Python a Svätý Grál (1975) či Monty Python: Zmysel života (1983).

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.