3. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Pokračovanie britského kriminálneho seriálu Sherlock (2010) začnú nakrúcať v januári budúceho roka. Na oficiálnej stránke na Facebooku to potvrdila televízia BBC. Ako tiež zástupcovia televízie prezradili, pripravovaná štvrtá sezóna okrem troch epizód prinesie na úvod špeciálny diel. Ten začne BBC nakrúcať ako prvý.
Seriál Sherlock, ktorého tvorcami sú Mark Gatiss a Steven Moffat, preniesol hrdinu kníh Sira Arthura Conana Doyla, detektíva Sherlocka Holmesa, z prelomu 19. a 20. storočia do súčasnosti. Tretiu sériu vysielala televízia BBC po dvoch rokoch čakania v januári tohto roka. Dátum premiéry štvrtej sezóny stále nie je známy, na obrazovky by sa však mohla dostať začiatkom roka 2016.
V ďalších častiach seriálu by sa mala okrem hlavných predstaviteľov Martina Freemana a Benedicta Cumberbatcha opäť objaviť aj Freemanova životná partnerka, anglická herečka Amanda Abbington, ktorá stvárňuje Watsonovu lásku Mary Morstan.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) požiadala nemecký magazín Der Spiegel o dôkazy potvrdzujúce tvrdenia ohľadom skorumpovania zápasu na majstrovstvách sveta v Brazílii. Predstavitelia najvyššieho futbalového orgánu vyjadrili značné pochybnosti o ich pravdivosti a požiadali periodikum, aby im poskytlo všetky podrobnosti súvisiace s rozhovorom so známym singapurským špekulantom Wilsonom Raj Perumalom. Ázijčan pre Der Spiegel pred duelom presne prognózoval, že súboj A-skupiny medzi Chorvátskom a Kamerunom sa skončí výsledkom 4:0 a jeden Afričan dostane červenú kartu. Vylúčený bol napokon Alex Song, ktorý úplne nezmyselne udrel do chrbta Maria Mandžukiča pri bežeckom súboji.
"Ide o veľmi vážne obvinenia, keďže článok vrhol na zápasy na MS veľký tieň pochybností," uviedol šéf bezpečnosti FIFA Ralf Mutschke. FIFA zároveň uviedla, že nemala dosiaľ žiadne správy od stávkových spoločností, ktoré by naznačovali manipuláciu nejakého z doterajších odohratých zápasov.
Singapurčan v stredu svoje tvrdenia poprel a povedal, že všetko bolo inak. S redaktorom vraj komunikoval cez sociálnu sieť až tri dni po predmetnom zápase, nie pred ním. "Vôbec nepadla zmienka o štyroch góloch alebo červenej karte. Som šokovaný a znechutený, že rešpektovaný časopis ako Der Spiegel zašiel tak ďaleko a doslova vyfabrikoval moje vyjadrenie s cieľom vyvolať škandál o ovplyvnení zápasu. Ospravedlňujem sa kamerunskej federácii a fanúšikom, ak som im neúmyselne ublížil, nebol to môj zámer. Verím, že Der Spiegel spraví to isté, pretože vložil do mojich úst slová, ktoré z nich nikdy nevyšli," bránil sa Ázijčan známy svojou pochybnou minulosťou. Vo Fínsku ho odsúdili za ovplyvňovanie zápasov, podozrivo operoval aj v Afrike.
Tlačovej agentúre AP zaslal kópiu facebookovej konverzácie s novinárom Rafaelom Buschmannom, datovaná je 21. júnom, teda tri dni po zápase Kamerun - Chorvátsko. "Kamerun je dosiahnuteľný, myslím si. V tíme majú asi sedem hnilých jabĺk," píše sa v nej o "neskrotných levoch".
Buschmann si za svojím tvrdením stojí, s Perumalom sa vraj spojil pár hodín pred zápasom.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.