4. 7. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Paparazza, ktorý sa v utorok večer snažil odfotiť americkú herečku Jennifer Aniston v reštaurácii v kalifornskom meste West Hollywood, zatkla polícia za neoprávnený vstup na súkromný pozemok. Políciu zavolal priamo personál reštaurácie po tom, ako nemenovaný fotograf vstúpil do reštaurácie, aby spravil lepší záber 45-ročnej herečky. Tá z podniku potom odišla zadným vchodom, kde na ňu čakalo auto.
Herečka, režisérka a producentka Jennifer Aniston sa preslávila najmä úlohou Rachel Greenovej v seriáli Priatelia (1994 - 2004), za ktorú získala cenu Emmy a Zlatý Glóbus. Okrem toho si zahrala vo filmoch ako Ona, jedine ona (1996), Bruce, Všemohúci (2003), Zbožňujem prachy! (2006), Marley a ja (2008), Nie je z teba až tak paf (2009), Lov na exmanželku (2010), Skús ma rozosmiať (2011), Šéfovia na zabitie (2011), Wanderlust (2012) či My sme Millerovci (2013). Najbližšie ju diváci budú môcť vidieť v pokračovaní Šéfov na zabitie, ktoré by sa malo do slovenských kín dostať koncom novembra. Aniston bola v rokoch 2000 až 2005 vydatá za Brada Pitta a v súčasnosti je zasnúbená s Justinom Therouxom.


©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.



Severonemecký Hamburg bude od piatka dejiskom dvojdňovej výročnej konferencie novinárskeho spolku Netzwerk Recherche so sídlom v Berlíne. Podujatie sa uskutoční pod mottom "You'll never walk alone" (Nikdy nebudete kráčať sami), narážajúcom na kontrolu tajnými službami na strane jednej a na rastúcu spoluprácu žurnalistov rôznych médií na strane druhej.
Na konferencii sa očakáva účasť okolo 600 novinárov, ktorí by si mali na tomto fóre vymeniť skúsenosti v svetle aféry okolo zhromažďovania údajov americkou Národnou bezpečnostnou agentúrou (NSA). Práve tento škandál bude rok po odhaleniach niekdajšieho spolupracovníka NSA Edwarda Snowdena dôležitou témou akcie, na ktorej by mala vystúpiť aj Sarah Harrisonová z WikiLeaks, Snowdenová pomocníčka pri jeho úteku do Moskvy, informuje tlačová agentúra DPA.
Ďalšou témou podujatia bude podľa rovnakého zdroja digitálna práca, diskusie o znázornení údajov a o tom, či by sa mali bezpilotné lietadlá využívať na získavanie unikátnych fotografií.
V sobotu udelí Netzwerk Recherche negatívnu cenu Uzavretá ustrica, ktorú získavajú inštitúcie alebo osoby za prekazenie zverejnenia informácií.

Copyright © TASR 2014