31. 7. 2014

Zomrel Robert L. Drew

Zomrel  Robert L. Drew


Vo veku 90 rokov zomrel v stredu 30. júla americký režisér, producent a scenárista Robert L. Drew. Naposledy vydýchol obklopený priateľmi a rodinou v Sharone v Connecticute. "Jeho stav sa už nejaký čas zhoršoval, takže to nebolo úplne neočakávané," vyjadril sa filmárov syn Thatcher Drew.
Robert Lincoln Drew sa narodil 15. februára 1924 v Tolede v Ohiu. Bol jedným z hlavných reprezentantov dokumentárneho štýlu cinéma vérité. Vo filmoch sa venoval predovšetkým sociálnej problematike, politike a umeniu. V roku 1960 nakrútil dokument o živote amerických demokratických prezidentských kandidátov Johna F. Kennedyho a Huberta H. Humphreyho s názvom Primary. Podieľal sa aj na tvorbe snímok The Chair (1963), Faces of November (1964) alebo A President to Remember (2008). V šesťdesiatych rokoch 20. storočia založil filmovú spoločnosť Drew Associates. Pracoval tiež ako redaktor a editor magazínu Life. Počas druhej svetovej vojny slúžil v armáde ako pilot.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané