18. 8. 2014

Creative Arts Emmy Awards

Creative Arts Emmy Awards

 
Komediálna televízna šou Saturday Night Live získala najviac cien na sobotňajšom odovzdávaní Creative Arts Emmy Awards, ktoré sa konalo v losangeleskom Nokia Theatre. Jednu z piatich trofejí pre tento program dostal aj Jimmy Fallon, ktorého vyhlásili za najlepšieho hosťujúceho herca v komediálnom seriáli.
Po štyri ocenenia si pripísali seriály Hra o tróny (2011), Temný prípad (2013), Sherlock (2010) za epizódu His Last Vow a dokumentárny seriál Cosmos: A Spacetime Odyssey (2014). Cenu pre najlepšiu hosťujúcu herečku v komediálnom seriáli si odniesla Uzo Aduba za výkon v Orange Is the New Black (2013). Najlepšie hosťujúce herecké výkony v dramatickom seriáli zas predviedli Joe Morton v Škandále (2012) a Allison Janney v Masters of Sex (2013). Jeremy Irons dostal cenu pre najlepšieho rozprávača za dokument Levia hra. Čestnú Governor's Award udelili posmrtne kastingovej režisérke Marion Dougherty.
Nominácie v 66. ročníku udeľovania televíznych cien Primetime Emmy, ktorých súčasťou sú aj Creative Arts Emmy Awards, oznámili 10. júla v losangeleskom Leonard H. Goldenson Theatre. Nominovaných predstavili herečka Mindy Kaling a moderátor Carson Daly spolu s predsedom Akadémie televíznych umení a vied Bruceom Rosenblumom. Primetime Emmy Awards rozdajú v pondelok 25. augusta taktiež v spomínanom Nokia Theatre, moderátorom ceremoniálu bude Seth Meyers.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.