22. 8. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS
Zomato logo / Zomato logo

Spoločnosť Zomato, jeden z najväčších reštauračných sprievodcov so zastúpením v 15 krajinách, kúpil portály Lunchtime.cz a Obedovat.sk. Jednotky na slovenskom a českom trhu kupuje od spoločnosti Creative Web Group za 3,25 mil. USD.
http://photos.prnewswire.com/prnh/20130720/629581
"Lunchtime.cz aj Obedovat.sk sa vyznačujú pevným obchodným modelom a tým, že uspokojujú potreby lokálneho trhu pri vyhľadávaní obedového menu. Zomato tak s novozakúpenými portálmi bude môcť vybudovať najväčší zdroj informácií o reštauráciách v Českej republike a na Slovensku.

Tešíme sa zo spojenia toho najlepšieho z obidvoch obchodných modelov, aby sme vybudovali integrovaný produkt, ktorý si po uvedení značky v priebehu najbližších mesiacov zamilujú užívatelia rovnako ako aj reštauračné prevádzky. Nevieme sa dočkať, až privítame Lunchtime.cz a Obedovat.sk v rodine Zomato a tešíme sa na úzku spoluprácu s nimi, aby sme čo najlepšie využili ich znalosť miestneho trhu. V najbližších rokoch plánujeme investovať do našich prevádzok v Českej republike a na Slovensku ďalších 2,5 mil. USD," – povedal Deepinder Goyal, zakladateľ a riaditeľ spoločnosti Zomato.
Po akvizícii budú tímy Lunchtime.cz a Obedovať.sk úzko spolupracovať s tímom Zomato.  "Najbližšie mesiace budú pre Lunchtime.cz a Zomato plné zvratov. Spojíme znalosť miestneho trhu a zameriame ponuku produktov na obedové menu pomocou technológií a platformy s bohatým obsahom od Zomato. Výsledkom spolupráce bude produkt predstavujúci lepší zážitok pre užívateľov, keďže im poskytne aktuálne a podrobnejšie informácie o reštauráciách spolu s obedovými menu.
To prinesie vyššiu hodnotu pre miestne reštauračné prevádzky v Českej republike. V konečnom dôsledku pôjde o veľký prínos pre užívateľov, podnikateľov, Lunchtime.cz aj Zomato," povedal Igor Třeslín, zakladateľ a riaditeľ Lunchtime.cz.
"Zakladateľské tímy Lunchtime a Obedovať venovali veľa času zoznámeniu sa zo zakladateľským tímom Zomato a tešia sa jeho odhodlaniu vytvoriť sociálny produkt zameraný na vyhľadávanie reštaurácií. Vážime si toto úsilie a tešíme sa, že tímy Lunchtime.cz a Obedovať.sk sa stanú súčasťou Zomato," dopĺňa Zdenko Hoschek, riaditeľ Creative Web Group a spoluzakladateľ Obedovat.sk.
Zhrnutie: Zomato, Lunchtime, Obedovať a najnovšia akvizícia:  - Zomato je jednou z najväčších spoločností sveta zameraných na vyhľadávanie reštaurácií, ktorá je zastúpená v 15 krajinách. - Zomato kúpilo projekty Lunchtime.cz najobľúbenejší vyhľadávač reštaurácií v Českej republike. Lunchtime.cz v roku 2008 založili Igor Třeslín a Adam Kurzok.
- Zomato zakúpilo aj platformu Obedovat.sk, najobľúbenejší vyhľadávač reštaurácií na Slovensku, ktorý v roku 2004 založila spoločnosť Creative Web Group.
- Zomato, Lunchtime.sk a Obedovat.sk v najbližších mesiacoch vytvoria integrovaný produkt.
Media Kit tu - https://www.dropbox.com/sh/awcvfs97a4cp5bl/AACyNQLCGFRAKh4EfH4MEvdya