2. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Popredná ruská tlačová agentúra ITAR-TASS dnes oznámila, že sa vracia k svojmu pôvodnému názvu TASS, ktorý používala v časoch Sovietskeho zväzu.
Správu o premenovaní oznámil zamestnancom generálny riaditeľ Sergej Michajlov v deň, keď táto štátna agentúra oslávila 110. výročie svojho založenia.
"Bolo prijaté rozhodnutie o návrate k historickému a svetovo uznávanému menu TASS," vyhlásil Michajlov na zhromaždení zamestnancov.
Staronová značka sa má podľa neho stať symbolom "profesionality, nadšenia a pripravenosti" k ďalšiemu rozvoju i k zachovávaniu najlepších tradícií najstaršej tlačovej agentúry pôsobiacej v Rusku. Agentúra má ambíciu byť dôveryhodným zdrojom aktuálnych a integrovaných informácií, čo má zdôrazniť aj nový slogan "My vieme", uviedol Michajlov.
Transformácia k pôvodnému názvu potrvá do konca tohto roku. Súčasťou procesu bude zmena registrácie i dodatky k zakladajúcej listine agentúry. Upravené bude aj logo i dizajn jej internetových stránok.
Za komunistickej éry bol TASS (Tlačová agentúra Sovietskeho zväzu) ústrednou tlačovou agentúrou Sovietskeho zväzu. Po jeho rozpade sa v roku 1992 premenoval na ITAR-TASS, pričom prvá časť názvu bola skratkou pre Informačnú tlačovú agentúru Ruska.
Po najnovšej zmene sa má značka TASS používať ako názov, pričom sa nebude pripomínať jej pôvodný význam zo sovietskej éry.

Copyright © TASR 2014

Dánsky režisér Lars von Trier pripravuje seriál The House That Jack Built. Nový televízny projekt, ktorý nakrútia v anglickom jazyku, ohlásila producentka Louise Vesth počas tlačovej konferencie na Benátskom filmovom festivale. "Lars von Trier má naozaj veľmi dobrý nápad, ale nemôžem vám o tom zatiaľ nič prezradiť. Chce veľkolepé obsadenie a podľa toho, čo som počula, pôjde o niečo, čo ste doteraz ešte nevideli a čo už nikdy viac neuvidíte," uviedla Vesth na margo novinky. Päťdesiatosemročný filmár začne pracovať na scenári seriálu tento rok, pričom nakrúcanie by sa malo začať na budúci rok.
Lars von Trier je držiteľom francúzskeho Cézara a šiestich ocenení z filmového festivalu v Cannes. Nominovali ho na Oscara i Zlatý Glóbus. K jeho najvýznamnejším dielam patria snímky Europa (1991), Prelomiť vlny (1996), Tanečnica v tme (2000), Dogville (2003), Melancholia (2011) či Nymfomanka I. a Nymfomanka II. z roku 2013.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.