8. 9. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americký hudobník Bruce Springsteen sa predstaví v pripravovanej tretej sezóne nórskeho televízneho seriálu Lilyhammer (2012). Šesťdesiatštyriročný rodák z Long Branch v New Jersey si zahrá majiteľa márnice. Hlavnú postavu seriálu stvárňuje Steven Van Zandt, ktorý je členom Springsteenovej kapely E Street Band. Van Zandt, známy tiež zo seriálu Sopranovci (1999 - 2007), hrá v Lilyhammer bývalého mafiána, ktorého v rámci programu ochrany svedkov pošlú do nórskeho Lillehammeru. Tretiu sezónu seriálu by mali začať nakrúcať 3. januára.
Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born To Run, vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born in the U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.