19. 9. 2014

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Skupina Penta Investments sa dohodla s nemeckým vydavateľstvom Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft GmbH na cene za polovičný podiel v slovenskom vydavateľstve Petit Press. Informoval o tom dnes portál motejlek.com. Predaj vydavateľského domu, ktorého vlajkovou loďou je denník Sme, ešte môže zablokovať Prvá slovenská investičná skupina (PSIS), ktorá má na podiel vlastnený nemeckou spoločnosťou predkupné právo.
Samotná Penta zatiaľ zverejnené informácie komentovať nechce. "Nebudeme komentovať žiadne špekulácie okolo mediálnych transakcií, budeme sa vyjadrovať len k dokončeným obchodom, tak ako to štandardne robíme aj pri iných projektoch," uviedol pre agentúru SITA hovorca Penty Martin Danko.
Informáciu, že Penta Investments je blízko k dohode o vstupe do Petit Pressu, preniesol motejlek.com ešte minulý týždeň. Generálny riaditeľ vydavateľstva Alexej Fulmek v tom čase uviedol, že správu nemôže potvrdiť, vyslovil však predpoklad, že ak Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaft bude chcieť predať svoj 50-percentný podiel, PSIS si uplatní predkupné právo na kúpu akcií. Investičná skupina Penta tento mesiac oznámila prevzatie vydavateľstva Trend Holding a Spoločnosti 7 Plus.
Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, ale aj maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 30-tisíc ľudí a v minulom roku dosiahla hodnota aktív skupiny 6,5 mld. eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.