17. 10. 2014

ANTRS NEWS

ANTRS NEWS

Asociácia nezávislých rozhlasových a televíznych staníc (ANRTS) má nové vedenie. Zvolila si ho na svojom kongrese vo štvrtok 16. októbra v Bratislave. Kongres sa tento rok konal po druhýkrát. Prezidentom ANRTS sa stal Patrik Ziman, generálny riaditeľ FUN Rádia, ktoré stálo pri zrode asociácie pred dvadsiatimi dvoma rokmi. Ziman verí, že jeho zvolenie bude prínosom pri množstve plánovaných aktivít v rádiovej aj televíznej sekcii ANRTS. Výmena na poste vedenia asociácie nasledovala po tom, ako 19. septembra Eva Babitzová odišla z postu generálnej riaditeľky, štatutárnej zástupkyne a členky top manažmentu Rádia Expres a zanikla aj jej funkcia prezidenta ANRTS. Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Šangalová z asociácie.
Na základe rozhodnutia členov ANRTS sú členovia asociácie, ktorí sú vysielateľmi televíznej programovej služby, združení v televíznej sekcii asociácie, členovia asociácie, ktorí sú vysielateľmi rozhlasovej programovej služby, sú združení v rozhlasovej sekcii asociácie. Viceprezidentom za televíznu sekciu sa na štvrtkovom kongrese stal Marcel Grega, generálny riaditeľ Joj Group a viceprezidentom za rádiovú sekciu Ivan Antala, generálny riaditeľ Rádia Expres. Členmi Rady ANRTS sú: Matthias Settele (TV Markíza), Rastislav Lehotský (Rádio SiTy), Róbert Bartoš (Rádio Kiss), Juraj Spuchľák (Rádio Lumen), Michel Fleischmann (Europa 2). V tomto zložení budú pôsobiť najbližšie trojročné funkčné obdobie, teda počas rokov 2014 až 2017. Členovia ANRTS zároveň prijali nového člena, spoločnosť DRV, s.r.o., Košice - vysielateľa programovej služby Dobré rádio, dodala Zuzana Šangalová.
Asociácia vznikla v decembri 1992 ako Asociácia nezávislých rozhlasových staníc (ANRS) na podporu duálneho vysielania v SR. Jej cieľom bolo hľadať spoločné riešenia problémov pri prevádzkovaní rozhlasového vysielania, v roku 1997 po prijatí nových členov zmenila Asociácia názov do dnešnej podoby. ANRTS počas celej svojej dvadsaťjedenročnej existencie sa dôsledne a zodpovedne podieľala na vzniku a vývoji legislatívneho a regulačného rámca slovenského mediálneho prostredia. V súčasnosti ANRTS združuje 18 rozhlasových vysielateľov a tri televízne stanice. Viac možno nájsť na webstránke http://www.anrts.sk.

©2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.