10. 10. 2014

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Tvorcovia filmového remakeu britského seriálu Dad's Army (1968 - 1977) zverejnili herecké obsadenie snímky. V novinke sa predstavia Bill Nighy, Catherine Zeta-Jones, Toby Jones, Tom Courtenay, Michael Gambon, Blake Harrison, Danny Mays, Bill Paterson, Sarah Lancashire, Alison Steadman, Mark Gatiss či Annette Crosbie.
Snímku, ktorej dej sa bude odohrávať v roku 1944, by mali začať nakrúcať tento mesiac v oblasti Yorkshire. O réžiu sa postará Oliver Parker, ktorý má na konte počiny ako Othello (1995), Ideálny manžel (1999), Je dôležité mať Filipa (2002), Dorian Gray (2009) alebo Johnny English sa vracia (2011). Scenár má na starosti Hamish McColl.
Obľúbený televízny sitkom z produkcie BBC z obdobia druhej svetovej vojny Dad's Army ponúkol v spomínanom období deväť sezón. Na scenári sa podieľali David Croft, Jimmy Perry a Harold Snoad, na réžii okrem Crofta a Snoada aj Bob Spiers a Robert Knights. Herecké obsadenie tvorili Arthur Lowe, John Le Mesurier, Clive Dunn, John Laurie, Arnold Ridley či Ian Lavender, ktorí si zároveň zahrali aj vo filme Dad's Army Normana Cohena z roku 1971.

Americký hororový seriál Walking Dead (2010) sa dočká aj šiestej série. V utorok o tom informovali zástupcovia televízie AMC, ktorá uvedie piatu sezónu už 12. októbra. "Pri príležitosti nedeľnej premiéry piatej série AMC s hrdosťou oznamuje, že vznikne aj šiesta sezóna tohto neobyčajného seriálu. Ďakujem Robertovi Kirkmanovi, Scottovi Gimplovi, fantastickým výkonným producentom, a celému tímu, že priviedli k životu tento pôsobivý svet a úžasné postavy. Vďaka ich strhujúcemu kolektívnemu úsiliu bude Walking Dead pokračovať aj naďalej," uviedol vo vyhlásení prezident AMC Charlie Collier.
Seriál sa zameriava na následky apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie. V centre príbehu je skupina jednotlivcov, ktorí nešťastie prežili. Na čele s bývalým policajným dôstojníkom Rickom Grimesom cestujú naprieč USA a hľadajú si nový domov, v ktorom by ich neohrozovali zombie. Čím je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek. Spomínaného Ricka Grimesa stvárňuje Andrew Lincoln. Okrem neho v seriáli účinkujú napríklad aj Steven Yeun, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan či Emily Kinney. V piatej sérii sa predstavia aj Andrew J. West, Alanna Masterson a Christian Serratos.

2014, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.